Saarijärvi Infra Oy:n konkurssi viivästyttää Elenian sähkö- ja kuituverkon rakentamishankkeiden valmistumista

Elenian pääurakoitsijana ja alihankkijana toimineen Saarijärvi Infra Oy:n konkurssi viivästyttää sähkö- ja kuituverkon rakennushankkeita. Yhtiö hakeutui konkurssiin juuri ennen joulua.

”Olemme tiedottaneet sähköpostitse ja tekstiviestitse kaikille keskeneräisten rakennushankkeiden alueiden asiakkaille rakentamisen viivästyksistä urakoitsijan konkurssin vuoksi”, kertoo yksikönpäällikkö Jukka Laakso.

Parhaillaan Elenia ratkoo yhteistyössä konkurssipesän kanssa keskeneräisten rakennustöiden tilannetta töiden jatkamiseksi. Osaltaan talvi hidastaa rakentamisen valmiusasteen selvittämistä maastossa. Elenia on tarkastanut keskeneräisten työmaiden turvallisuuden, mutta varsinaisen työn jatkaminen odottaa lumen ja maan sulamista.

”Teemme selvitystä miten ja milloin pääsemme jatkamaan töitä keskeneräisissä rakennuskohteissa. Tavoitteenamme on valita uudet tekijät kohteisiin kevään aikana. Valitettavasti vielä ei ole arviota, minkä verran viiveitä rakennushankkeisiin ja niiden viimeistelyyn tulee”, sanoo Laakso.

Saarijärvi Infran konkurssi vaikuttaa sähkö- ja valokuituverkon rakennushankkeen loppuunsaattamiseen Nokian Tottijärvellä, Lempäälän Lastusissa, Savo–Kuohenmaan alueella Kangasala–Valkeakoski tien varrella, Akaassa Toijalan keskustassa sekä Kylmäkoskella keskustassa ja aseman seudulla.

Tavoitteena on töiden jatkaminen kevään aikana. Kaikki Elenian valokuituliittymät tehdään valmiiksi niin kuin sähköverkon uudistuksetkin. Urakoitsijan konkurssi ei edellytä Elenian asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Pahoittelemme Saarijärvi Infran konkurssin aiheuttamien töiden uudelleenjärjestelyjen aiheuttamia viiveitä verkonrakentamiseen ja kuituliittymien valmistumiseen.