Olet täällä

Salomo-myrskyn puhurit jatkuvat torstai-iltaan

Keskiviikkona alkaneen Salomo-myrskyn puuskaiset tuulet jatkuvat torstai-iltaan saakka. Elenian sähköverkkoalueella sähkökatkoja on ollut eilen ja yön aikana erityisesti Pohjois- ja Etelä- Pohjanmaalla sekä Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Sähköttömiä asiakkaita on ollut muutamia tuhansia.

Torstaipäivän aikana myrskypuuskat voivat olla Pirkanmaalla, Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa paikoin jopa eilistä voimakkaampia. Uusia sähkökatkoja tulee päivän mittaan samaan aikaan kun vikoja korjataan tauotta.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sahko/sahkokatkokartta

Koko Suomen sähkökatkotilanteen näet tästä: www.sahkokatkokartta.fi
Sähkökatkokartalta näkyvät niiden sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Kaikilla karttapalvelua ei vielä ole. Pääsääntöisesti sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Elenia ja osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.