Olet täällä

Salomo-myrskyn puuskaiset tuulet voimistumassa iltaa kohden

Salomo-myrskyn puuskaiset tuulet ovat riepottaneet torstaipäivän ajan puustoa Elenian koko alueella katkoen sähköjä Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Säätietojen mukaan rajut tuulenpuuskat voimistuvat iltapäivän aikana. Tuulet ovat kovimmillaan Elenian alueella alkuillasta, jolloin Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä puuskissa tuulen nopeudet voivat nousta jopa 22 metriin sekunnissa. Näin voimakkaat myrskyisät puhurit kaatavat puita ja repivät oksia katkoen sähköjä. Ennakoimme uusia sähkökatkoja tulevan erityisesti Päijänteen ympäristössä, jossa on odotettavissa kovimmat tuulet illan suussa.

Työ sähköverkon vikojen korjauksessa jatkuu tauotta ja tulee kestämään myöhäiseen iltaan ja yöhön sähköverkon vaurioiden vakavuuden mukaan.

Matalapaineen rintama liikkuu illan mittaan itään päin ja tuulet alkavat Elenian alueella heiketä tämän hetken arvion mukaan noin kello 19 alkaen.    

Alueverkon vika Etelä-Pohjanmaalla paikannettu ja sähköt alueverkkoon palautettu  
EPV Alueverkko Oy on selvittänyt päivän aikana alueverkon sähkönjakelun keskeytystä Etelä-Pohjanmaalla. Verkkohäiriön aiheutti vika Herrforsin 110 kV:n verkossa Tuovilassa. Sähköt on saatu palautettua alueverkkoon ja viankorjaus kohteessa jatkuu edelleen.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sahko/sahkokatkokartta

Koko Suomen sähkökatkotilanteen näet tästä: www.sahkokatkokartta.fi

Sähkökatkokartalta näkyvät niiden sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Kaikilla karttapalvelua ei vielä ole. Pääsääntöisesti sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Elenia ja osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.