Olet täällä

Sauli-myrskyn sähkökatkojen korjaus loppusuoralla

Sauli-myrsky aiheutti voimakkaita myrskypuuskia verkkoalueellamme maanantai-illasta myöhään yöhön. Pahimmat sähkökatkoja aiheuttaneet myrskytuhoalueet Elenian verkossa olivat Päijät- ja Itä-Hämeessä.

Sähköverkon korjausolosuhteet maastossa jatkuivat maanantai-illan ajan vaarallisina, ja korjaustyöt pääsivät täyteen vauhtiin yön aikana. Vikojen korjaus ja sähköjen palautus asiakkaille on jatkunut tiistaipäivän. Sähköt saadaan takaisin kaikille asiakkaillemme tänään, vaikka uusia vikapaikkoja on ilmennyt useita kymmeniä päivän aikana.

Haastavimmat viat voimakkaan puuskainen tuuli aiheutti Elenian sähköverkkoon Ylöjärven, Jämsän, Padasjoen ja Heinolan alueilla. Helikopterit ovat tänään lentäneet läpi sähköverkon vika-alueita aamusta alkaen. Näin saamme tehokkaimmin tietoomme vikoja vikapartioiden korjaustöitä varten. Jälkikorjaukset jatkuvat muun muassa verkkoa uhkaavien puiden poistolla.

Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä viankorjauksessa, urakoitsijakumppaneitamme hyvin sujuneesta yhteistyöstä sähköverkon viankorjauksessa ja elenialaisia työstä sähköjen palauttamiseksi asiakkaillemme.
                                                                               
Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: www.sähkökatkokartta.fi

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.