Olet täällä

Seinäjoen Roveksen sähkönjakeluun tuo lisää varmuutta Elenian uusi sähköasema

Samaan aikaan rakennetaan 13 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa

Sähköverkkoyhtiö Elenian uusi sähköasema tuo lisää varmuutta Seinäjoen Roveksen alueen sähkönjakeluun. Samassa yhteydessä yhtiö vie sähköverkkoa maan alle suojaan myrskyjen ja lumikuormien aiheuttamilta sähkökatkoilta maakaapeloimalla 13 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa. Hankkeiden arvo on yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa, josta sähköaseman osuus on noin miljoona.

– Sähköasemarakennus on työmaalla jo valmis ja ulkokentän kojeiden pystytystyöt valmistuvat pian. Seuraavaksi olemme aloittamassa asema-automaation koestusvaihetta. Varmistamme sekä suojareleiden että aseman ja käytönvalvontajärjestelmän yhteyksien toimivuuden, kertoo hankkeen projektipäällikkö Mikko Haapa Elenialta.  

– Uusi sähköasema palvelee Seinäjoen Roveksen laajentuvaa teollisuusaluetta. Sähköaseman avulla varmistamme sähkön saannin myös tulevaisuudessa, kun sähkön tarve alueella kasvaa. Sähköasemalta tuodaan syöttö viereiselle Hyllykallion asuntoalueelle ja Veneskosken suuntaan, Haapa jatkaa.

Elenian pääurakoitsijana sähköasematöissä on ABB ja hankkeen lähtökaapeloinneista vastaa Eltel Networks Oy.

– Sähköasemahanke on edennyt hyvin aikataulussa ja heinäkuun lopussa saadaan asema käyttöön. Seinäjoen kaupungin toiveena oli, että asemarakennus ja ulkokentän teräsrakenteet on maalattu Elenian sinisellä, Haapa kertoo.

Maakaapeloinnilla säävarmaa sähköverkkoa
Samaan aikaan sähköaseman rakentamisen kanssa on Seinäjoen Roveksella menossa 13 kilometrin säävarman sähköverkon rakennustyö.

– Aloitimme kaivutyöt Roveksella maaliskuussa ja saamme uudistetun verkko-osuuden käyttöön syksyn aikana. Puramme vanhat ilmalinjat talven aikana. Talvitöillä saamme tasattua ympärivuotista jatkuvaa työllisyyttä, kertoo maakaapelointihankkeen projektipäällikkö Tuomas Fräntilä Elenialta.

Välillisesti säävarman verkon uudistus parantaa reilun 2000 seinäjokisen kotitalouden sähkönjakelun varmuutta. Elenialle sitä urakoi Eltel Networks.

Lisätietoa:

Tuomas Fräntilä, projektipäällikkö, Elenia Oy, puh. 040-5361329
Mikko Haapa, projektipäällikkö, Elenia Oy, puh. 040-5744410