Suomen Olympiakomitean Lasten liike -kampanjassa valtakunnallinen näkyvyys menossa

Elenia on mukana yhdessä Saarioisten ja Bayerin kanssa Suomen Olympiakomitean Lasten liike -yhteistyössä, jonka kampanja näkyy parhaillaan katukuvassa koko Suomessa.

Lasten liike -kampanja näkyy parhaillaan katukuvassa koko Suomessa kaikkiaan 36 paikkakunnalla yhteensä noin 1250 kohteessa.

Yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa Elenia tukee perustettavia koululaisten liikuntakerhoja koulupäivien päätteeksi, ja myös elenialaiset saavat liikunnallista valmennusta arkeen. Kumppanuuden tavoitteena antaa koululaisille mahdollisuus liikunnaniloon koulupäivien päätteeksi. Perustettavissa liikuntakerhoissa koululaiset saavat mukavaa ja turvallista tekemistä iltapäiviin.

Olympiakomitea sopii liikuntakerhojen perustamisesta kuntien ja koulujen kanssa sekä kouluttaa ohjaajat syksyllä aloittaviin kerhoihin, joita on tulossa Elenian alueella sijaitseviin kuntiin. Kunnat, joissa kerhot toimivat syyslukukaudesta 2021 alkaen, varmistuvat ennen syksyä, ja seuraavat kerhot kaudelle 2022 suunnitellaan myöhemmin. 

– Liikunnalliset elämäntavat opitaan jo lapsena. Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollisuuksia liikuntaharrastuksiin. Yhteistyössä Olympiakomitean kanssa voimme viedä koululaisille maksuttomia liikuntakerhoja koulupäivien yhteyteen. Lapset pääsevät liikkumaan ja perheiden arki sujuu kerhopäivänä helpommin, kun lapset voivat viettää iltapäivän koululla liikunnan parissa,  Elenian toimitusjohtaja Tapani Liuhala iloitsee. 

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori näkee liikkumattomuuden suurena kansallisena haasteena.

– Olympiakomitean tehtävänä on edistää ratkaisuja, joilla kaikenikäisiä suomalaisia kannustetaan liikkumaan enemmän. Yksin emme siihen pysty, mutta yhdessä yritysten, järjestökentän ja kuntien kanssa saamme paljon hyvää aikaan. Liikkumattomuuden vaikutukset kansanterveyteen ja -talouteen ovat niin mittavat, että tarvitaan rohkeaa ja uudenlaista yhteistyötä, jolla luomme uusia mahdollisuuksia. Lämmin kiitos Elenialle yhteistyöstä kanssamme. Tämä kumppanuus tuo lisää koululaisten liikuntakerhoja tarjolle, Vapaavuori kiittää.

Olympiakomitean liiketoimintajohtaja Mikko Selin kertoo lasten liikuntakerhoille olevan yhä laajemmin tarvetta.

– Liikuntakerhot sopivat erinomaisesti osaksi Opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämää Suomen harrastamisen mallia, jonka mukaan kunnat koordinoivat urheiluseurojen kanssa liikunnallista harrastustoimintaa lapsille koulupäivien yhteyteen. Lapset voivat löytää itselleen mieluisan tavan liikkua, kun saavat tilaisuuden tutustua eri lajeihin leikinomaisen liikuntakerhon turvallisessa ilmapiirissä. Siitä se kipinä lähtee ja kantaa toivottavasti pitkälle, Selin sanoo.  

Tutustu Lasten liikkeeseen: www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/lastenliike/

Lasten liike -kumppanit

Bayer: https://www.olympiakomitea.fi/2021/03/09/bayer-tukee-koululaisten-liikuntaharrastusta/

Saarioinen: https://www.saarioinen.fi/uutishuone/tiedote/2019/olympiakomitean-lasten-liike-ja-saarioinen-yhteistyohon/

Suomen Olympiakomitea on suomalaisten urheilun lajiliittojen kattojärjestö, jonka tarkoituksena on edistää liikuntaa, urheilua ja kansalaistoimintaa sekä vastata huippu-urheilun valtakunnallisesta johtamisesta ja kehittämisestä. Olympiakomitea valitsee myös Suomea edustavan joukkueen olympialaisiin sekä vastaa joukkueen toiminnasta olympialaisissa. www.olympiakomitea.fi