Olet täällä

Suurhäiriöpelikirja - sähkökatkoihin varautumisen uusi ulottuvuus

Myrskyt ja lumikuormat yllättävät enää harvoin, sillä sääennusteet kertovat sään ääri-ilmiöistä usein varsin osuvasti. Ukkosia on vaikeampi ennustaa ja niitä saattaa syntyä arvaamattoman nopeasti. Elenialla on käytössä sähkökatkoja varten ajantasainen varautumissuunnitelma. Se määrittelee meidän ja kumppaneidemme tehtävät varautumiseen ja toimintaan sähkökatkoissa.

2000-luvun alusta lähtien olemme oma-aloitteisesti toimittaneet sähkönjakelun suurhäiriön varautumissuunnitelman viranomaisille. Nykyään sähköverkkoyhtiöt toimittavat ajantasaisen suunnitelman Energiavirastolle joka kolmas vuosi. Energia-ala tekee tiivistä yhteistyötä varautumissuunnittelussa.

Keväällä otimme käyttöön yhdessä kumppaneidemme kanssa tehdyn Suurhäiriöpelikirjan. Se kuvaa millaisia ovat vakavuudeltaan eriasteiset myrskyjen, lumikuormien ja ukkosten aiheuttamat suurhäiriöt. Siihen on tiivistetty yhteistyön periaatteet varautumiseen sekä pelisäännöt suurhäiriön tehokkaaseen ja kaikille turvalliseen hoitoon.

”Sähkönjakelun suurhäiriöt ovat hetkiä, jolloin todellakin tarvitsee puhaltaa yhteen hiileen. Me teimme yhdessä kumppaneidemme kanssa varautumissuunnitelman rinnalle suurhäiriöpelikirjan. Näin koko porukka varmasti tietää, miten hoidamme yhteen hiileen puhalluksen haastavissa tilanteissa. Asiakaskokemus paranee.", Elenian käyttöpäällikkö Heikki Paananen iloitsee.