Olet täällä

Syysmyrsky katkoi yöllä sähköjä – viat korjattu aamupäivän aikana

Länsirannikolta itään Suomen yli yöllä kulkenut syysmyrsky katkoi sähköjä Elenian verkkoalueella. Repivät tuulenpuuskat kaatoivat puita ja katkoivat oksia sähkölinjoille erityisesti Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. 

Yön aikana käyttökeskus rajasi vika-alueita palauttaen sähköjä sähköverkon vaurioitumattomiin osiin ja valtaosalle asiakkaista saatiin sähköt ennen aamua. Jäljellä olevat sähköverkon vauriot korjataan aamupäivän aikana.  

Myrskytuulen riepotettua puustoa on mahdollista, että vaurioituneita ja kallellaan olevia puita saattaa rysähtää kumoon verkolle katkoen sähkön. Esimerkiksi kesämökkien lähellä olevista verkkoa uhkaavista puista kannattaa soittaa vikapalveluumme 020 690 911.

Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Asiakkaamme voivat tilata maksuttoman tekstiviestipalvelun sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Elenia Aina -palvelun avulla.

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.