Olet täällä

Syysmyrskyn repivät puuskat katkovat sähköjä myöhään illalla ja yöllä

Elenia valmis sähkökatkojen korjaukseen
Suomen yli kulkee illalla ja yöllä syysmyrsky, jonka repivät puuskat katkovat sähköjä. Myrskyisät tuulet kaatavat puustoa ja katkovat oksia erityisesti maan läntisissä osissa rannikolta itään päin.

Myrskyisät tuulet alkavat puhaltaa Elenian verkkoalueella noin kello 20 – 21 alkaen Etelä-Pohjanmaalla ja Länsi-Pirkanmaalla. Myöhäisillasta myrsky kattaa Elenian alueella myös Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Suomen.

Pahimmillaan myrsky on sisämaassa keskiyön aikaan. Aamua kohti tuuli laantuu.

Sähkökatkoja syntyy pimeän aikaan. Sateessa ja matalapaineen pilvirintaman vuoksi maastossa on säkkipimeää. Näihin vaarallisiin olosuhteisiin ei asentajia voida lähettää ennen kuin tuuli laantuu. Asentajien työturvallisuutta ei riskeerata.

Elenian käyttökeskus rajaa vika-alueita ja ohjaa sähköä sähköverkon vikaantumattomiin osiin. Korjaustyöt maastossa etenevät, kun työ maastossa ei ole asentajille vaarallista.

Myrsky laantuu aamuun mennessä ja korjaamme sähkökatkot. Sähkökatkojen kestoa ei vielä tässä vaiheessa pysty ennakoimaan. 

Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.

Asiakkaamme voivat tilata maksuttoman tekstiviestipalvelun sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Elenia Aina -palvelun avulla.

Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.