Olet täällä

Tavoitteena saada sähkökatkot kuntoon lauantain aikana

Tavoitteenamme on saada torstain Liisa-myrskyn aiheuttamat sähköverkon viat korjattua lauantaipäivän aikana. Viankorjausta jatkettiin läpi yön, mutta työ on ollut hidasta pilkkopimeässä maastossa. Suurin osa asentajista on saanut yöllä lepotauon ja ovat heti aamun sarastaessa päässeet jatkamaan verkon korjausta tuorein voimin.

Liisa-myrskyn puuskatuulet puhalsivat sisämaassa kovempaa kuin koko vuonna ja siksi vauhdilla kaatuneet tukkipuut ovat aiheuttaneet pahaa jälkeä sähköverkossa. Puut ovat rikkoneet ilmajohtojen pylväitä ja muita rakenteita, jolloin sähköverkkoa joudutaan rakentamaan uudelleen. Tällaisten kohteiden korjaukseen tarvitaan erikoiskalustoa, joka väistämättä pitkittää viankorjausta.

Torstai-iltana saapunut myrsky vaurioitti Elenian sähköverkkoa pahiten Keski-Suomessa ja Pohjois-Pirkanmaalla, erityisesti Saarijärven ja Oriveden seutukunnilla. Keskijännitteistä runkoverkkoa on edelleen korjattavana näillä alueilla, kun muualla on päästy jo pienjänniteverkon korjaukseen.

Tämän hetkisen tiedon mukaan Liisa-myrsky aiheutti melkein 800 vikapaikkaa Elenian sähköverkkoon. Sähköttömien asiakkaitten määrä Elenian verkossa oli pahimmillaan 25 000 torstai-iltana. Viikonlopun aikana  ennakoimme saavamme asiakkailta lisää vikailmoituksia, kun ihmiset käyvät tarkistamassa muun muassa vapaa-ajan kohteiden tilannetta.

Sääennusteen mukaan lauantaina iltapäivällä ja illalla on odotettavissa kovia tuulia Etelä-Suomessa, Elenian verkkoalueen osalta Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Sähköverkolla on paikoin kaatumaisillaan olevia puita, jotka voivat kaatuessaan aiheuttaa uusia sähkökatkoja. Korjaustyömme jatkuvat tauotta kunnes kaikilla asiakkaillamme on sähköt palautettu.

VAKAVA VAROITUS
Puiden poisto sähköjohdoilta ehdottomasti ammattilaisten työtä

Sekä sähköverkon raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ainoastaan Elenian kumppaneiden ammattilaiset voivat poistaa sähköjohdoille kaatuneita puita. Turvallisuuden vuoksi johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sähköverkossa voi edelleen olla jännite päällä, ja tällöin tilanne voi olla hengenvaarallinen ennen kuin käyttökeskuksemme katkaisee johto-osuudelta jännitteen. Vikaantuneista sähköjohdoista on pysyttävä etäällä. Tee kohteesta ilmoitus vikapalveluumme numeroon 0800 100 100.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100

• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalvelussa näet kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkot.
Palvelumme sähkökatkon aikana

Tunnista nollavika

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.