Olet täällä

Tilanne klo 10.30: Tavoitteena kaikille sähköt valoisan aikana

Hyvitykset ja korvaukset maksuun automaattisesti

Tavoitteemme on saada palautettua tänään valoisan aikana kaikille sähköt takaisin päälle. Sähköverkossa on lukuisia vaurioituneita vikapaikkoja suhteessa kuinka paljon vikaa kohden on sähköttömiä asiakkaita. Tämä merkitsee, että yhden vikapaikan korjaus tuo sähköt takaisin joissakin kohteissa vain muutamille asiakkaille. 

Paikoitellen puita on kaatunut runsaasti ja myös sähköverkon pylväitä on mennyt poikki. Tällaisten kohteiden korjaaminen vie aikaa.

Tarkan tiedon sähköverkon vikojen määrästä ja sähköttömistä asiakkaita voi katsoa karttapalvelustamme. Kuntatasolle kartassa pääsee maakuntien infopisteitä klikkaamalla. Siirry kartalle

Eleni hyvittää ja korvaa automaattisesti

Elenia hyvittää ainoana verkkoyhtiönä Suomessa yli 6 tunnin sähkökatkoista. Ensimmäisten arvioiden mukaan maksamme 6 – 12 tunnin sähkökatkoista hyvitystä reilulle 2800 asiakkaalle. Lakisääteistä yli 12 tunnin vakiokorvausta tulee saamaan reilut 1300 asiakasta. Sekä yli 6 tunnin hyvitykset että 12 vakiokorvaukset maksamme asiakkaillemme automaattisesti.

Tekstiviestillä tietoa yli 91 000 kertaa

Sähkökatkoista tilannetietoa kertovan tekstiviestipalvelun käyttö laajenee jatkuvasti. Tämän myrskyn aikana asiakkaamme saivat tietoa sähkökatkoista kaikkiaan yli 91 000 tekstiviestillä. Myös vioista kertovaa karttapalvelua on käytetty paljon. Vierailuja sivuille on tehty kymmeniätuhansia.

Ota käyttöön maksuton tekstiviestipalvelu

Saat tekstiviestillä tai sähköpostitse tiedon sähkökatkosta ja sen arvioidusta kestosta. Kun sähköt ovat taas päällä, lähetämme uuden viestin. Palvelu on maksuton. Maksuttoman palvelun voi ottaa käyttöön www.elenia.fi sivujen Minun sivuni -palvelun kautta. Jos käytät Minun sivuni -palvelua ensimmäistä kertaa, tarvitset rekisteröitymistä varten asiakasnumerosi ja sähkönkäyttöpaikan tunnuksen. Ne löytyvät helpoiten sähkölaskun oikeasta yläreunasta. 

Vikapalvelunumerosta saat tietoa kellon ympäri
Palvelemme sähköasiakkaita vikapalvelunumerossa 020 690 911 kellon ympäri. Puhelu ohjautuu sähkön käyttöpaikan postinumeron perusteella alueesi sähkökatkosta kertovaan nauhoitettuun tiedotteeseen. Halutessasi puhelu siirtyy vikapuhelinpalveluun. Jos tiedossasi on sähkökatkon aiheuttaja tai tarkempi vikapaikka, voit kertoa tämän vikapuhelinpalveluumme.