Olet täällä

Tilanne klo 14.30: Sähkökatkojen viankorjaus etenee tauotta

Talvimyrskyn rajut tuulenpuuskat ovat päivän mittaan aiheuttaneet uusia vikoja sähköverkkoon ja sähkökatkotilanne elää koko ajan. Vikojen korjaus on edennyt hyvin, mutta samaan aikaan on tullut ja tulee edelleen uusia vikoja verkkoon. Iltapäivään mennessä sähköt on palautettu yli 15 000 asiakkaalle.

Puuskainen tuuli jatkuu pitkälle iltaan. Vaikein tilanne on ollut koko päivän Elenian verkkoalueen itäisissä osissa Päijät-Hämeessä sekä Kanta-Hämeessä. Sähköttömiä asiakkaita on ollut myös Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Iltapäivällä kello 14.30 aikaan sähköttömiä asiakkaita oli noin 10 000. Iltapäivään mennessä kaatuneet puut ovat aiheuttaneet reilusti yli 100 keskijänniteverkon vikaa. Pienjänniteverkon vikoja on tiedossa yli 60.

Vikapaikkoja on valoisan ajan kartoitettu helikopterilla alueella Vierumäki, Heinola ja Asiakkala. Kova tuuli on rajoittanut helikopterin käyttöä.

Myrskyisä tuuli riepottaa puustoa koko iltapäivän ja pitkälle iltaan. Sähköverkon korjaustyöt jatkuvat tauotta ja kestävät myöhäisiltaan.

Varoitus vaarasta

Kaikki sähköverkossa tehtävä työ on ammattityötä eikä sähköjohdoille kaatuneita puita saa oma-aloitteisesti poistaa. Mahdollisesti maahan pudonneisiin sähköjohtoihin täytyy pitää vähintään parinkymmenen metrin turvaväli eikä johtoihin saa missään tapauksessa koskea.