Olet täällä

Tilanne klo 18.00: Sähkö palautettu päivän aikana 20 000 asiakkaalle

Talvimyrskyn aiheuttamia sähkökatkoja on selätetty koko päivän ja kaikkiaan noin 20 000 asiakkaalle on päivän mittaan palautettu sähköt. Myrskytuuli puhalsi poikkeuksellista suunnasta idästä ja rajut tuulenpuuskat kaatoivat paljon puita. Puut ovat herkkiä repeytymään irti sulasta ja sateiden pehmentämästä maasta.

Iltaa kohti tuuli on hellittänyt, eikä uusia vikoja ole enää tullut kuten aiemmin päivällä. Silti tuulenpuuskissa tuulennopeudet voivat edelleen illan aikana nousta myrskylukemiin ja uudetkin sähkökatkot ovat vielä mahdollisia.

Keskijänniteverkon vikoja on sähköverkkoon päivän aikana tullut yli 150 ja pienjännitevikoja lähes 100. Pahimmat sähkökatkot myrsky on aiheuttanut Kuhmoisiin ja Padasjoelle.

Korjaustyöt jatkuvat edelleen illan ja yön aikana. Varsinaista korjaustyötä hidastaa haastavat olosuhteet; pimeä, kylmä ja myös paikoin lumi.

Vikapuheluita on päivän mittaan tullut yli 1000. Puheluihin on vastattu ripeästi. Pisimmät jonotusajat ovat jääneet parista muutaman minuuttiin. Vikapalvelukartalle on tehty vierailuja ahkerasti. Niitä on palvelussa on ollut lähes 20 000. Sähkökatkoista tilannetietoa antavia tekstiviestejä on asiakkaille lähetty lähes 60 000.

Illalla kello 18.00 aikaan Elenian asiakkaista sähköttä oli noin 5000.

Siirry karttapalveluun