Olet täällä

Toivo-myräkän puuskatuulet jatkuvat tiistai-iltaan

Maanantaina aamupäivällä alkaneet puuskaiset tuulet jatkuivat yöllä ja katkoivat sähköjä Elenian verkkoalueella. Itä-Hämeessä myrskytuuli kaatoi puita ja aiheutti toistakymmentä uutta sähkökatkoa yön aikana.

Säätietojen mukaan kovat tuulet jatkuvat pitkälle tiistai-iltaan. Myrskypuuskien ennustetaan olevan Hämeessä ja Pirkanmaalla eilistä voimakkaampia. Puiden ollessa lehdessä myrskyjä esiintyy hyvin harvoin, ja puut kestävät huonosti puuskatuulia.

Lähituntien aikana koko Elenian alueella tulee todennäköisesti puuskatuulien kaatamien ja repimien puiden vuoksi uusia sähkökatkoja. Ohjaamme uusille vioille viipymättä työryhmiä palauttamaan sähköt ja korjaamaan viat. Arvioimme vikojen korjauksen kestävän pääsääntöisesti muutamia tunteja, jos keliolosuhteet mahdollistavat viankorjauksen.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus maastopalon varalta
Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa ja maasto on todella kuivaa ja syttymisherkkää. Kova tuuli lisää metsäpalovaaraa, ja sähkölinjalle kaatuva puu saattaa aiheuttaa kipinöintiä sekä pahimmassa tapauksessa maastopalon. Maastopalon syttyessä on siitä ilmoitettava välittömästi hätänumeroon 112.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.