Tukea perheille yhteistyössä Hope ry:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa

Elenia tukee koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä yhteistyössä Hope ry:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Sekä Pelastakaa Lapset että Hope auttavat lapsiperheitä muun muassa jakamalla ruoka-apua tai ruokalahjakortteja. Perheiden avun tarve kasvaa ja apua ja lahjoituksia tarvitaan jatkuvasti.

Hope ry:n vapaaehtoiset välittävät nyt ruoka-apua sitä tarvitseville lapsiperheille. Ruoka-apu on tässä laajuudessa yhdistykselle uusi toimintamuoto, jonka vapaaehtoiset käynnistivät ripeästi poikkeustilanteen alettua.

“On huimaa, miten paljon ihmiset haluavat auttaa. Olemme saaneet lahjoituksia ja meille on ehdotettu hyviä ideoita, joita olemme yhdessä lähteneet toteuttamaan. Myös meidän vapaaehtoisemme ovat olleet erittäin kekseliäitä ja vieneet apua perille nopeasti”, sanoo Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Monissa perheissä ruokakassi tai lahjakortti on apu akuuttiin kriisiin. Kun lapset eivät saa kouluruokaa, kuluu ruokaa kotona enemmän. Samalla perheen ainoa työssäkäyvä vanhempi on saattanut jäädä työttömäksi ja perheen tulot romahtaa. Myös etuuksien maksuissa on viiveitä.

Hope ry miettii myös jo tulevaa. Nyt tehtävillä toimilla varaudutaan siihen, että perheiden tuen tarve kuluvan vuoden mittaan tulee olemaan aikaisempaa suurempi. Kun arjen rytmi palailee normaaliksi, entistä useampi perhe tulee tarvitsemaan tukea esimerkiksi lasten ja nuorten harrastusten turvaamiseen. Siksi kohdennetut lahjoitukset lasten ja nuorten harrastamiseen vähävaraisissa tai kriisin kokeneissa perheissä ovat arvokkaita jo nyt, vaikka harrastuspaikat ovat tilapäisesti kiinni.

Pelastakaa lapset ry:n mukaan Suomessa yli 110 000 lasta elää vähävaraisissa perheissä, joissa koronaviruksen poikkeustilanne vaikuttaa arkeen. Perheiden ruokakustannukset ovat kasvaneet, kun lapset eivät ole saaneet ruokaa koulussa tai päiväkodissa. Koronakriisi on voinut heijastua vanhempien työhön ja heikentää perheen taloutta.

Pelastakaa Lapset tukee koronaviruksen takia ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä muun muassa ruokakaupan lahjakorteilla. Lahjakortilla perhe saa ruoka-apua, joka auttaa vaikeimman hetken yli. Tukea jakavat Pelastakaa Lasten vapaaehtoisvoimin toimivat paikallisyhdistykset. Yhdistykset jakavat lahjakortteja suoraan apua tarvitseville perheille paikallisten yhteistyökumppanien, esimerkiksi sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön, kautta.

Pelastaa Lapset -toiminnassa on myös ensiarvoisen tärkeää ylläpitää laadukkaiden lastensuojelupalveluiden ja -ohjelmien ylläpitämistä poikkeusoloissakin. Asiantuntijat tekevät jatkuvaa työtä varmistaakseen tämän toteutumisen erityisesti kaikkein haavoittavimmassa asemassa olevien keskuudessa.

Sinäkin voit auttaa. Tutustu Hope ry:n www.hopeyhdistys.fi ja Pelastakaa lapset ry:n toimintaan www.pelastakaalapset.fi