Uusi verkkokurssi opastaa turvalliseen työskentelyyn sähköverkon läheisyydessä verkkoa vahingoittamatta

Elenia on julkaissut verkkosivuillaan "Kuinka vältät sähköverkon vaurioittamisen?" -verkkokurssin edistääkseen vastuullisesti asiakkaiden ja sidosryhmien turvallista toimintaa sähköverkon läheisyydessä.

Useimmat sähköverkon vahingot liittyvät kaivutöihin ja poikki kaivettuihin sähköverkon maakaapeleihin. Korkeat kuljetukset tai työkoneet saattavat myös osua ilmajohtoverkon rakenteisiin. Joskus puita kaadettaessa sattuu vahinko ja puu kaatuu linjan päälle. Nämä vahingot saattavat aiheuttaa pitkänkin sähkökatkon jopa sadoille ihmisille.

Tavoitteemme on, että kenellekään ei sattuisi tapaturmaa tai muuta vahinkoa sähköverkon lähellä toimittaessa ja että sähköverkkoon kohdistuvat vahingot vältettäisiin. Nyt julkaistu verkkokurssi antaa tiiviin tietopaketin turvallisesta toiminnasta sähköverkon läheisyydessä ja vinkit, kuinka välttää sähköverkkoon tulevat vahingot.

Verkkokurssi on maksuton ja vapaasti suoritettavissa. Kurssi on suunnattu erityisesti maakaivuuta ja muita sähköverkon läheisyydessä tehtäviä töitä tekeville kaivajille, asiakkaille, alan oppilaitoksille ja muille sidosryhmille.

kaivuri pihatyömaalla