Olet täällä

Uusiutuvien polttoaineiden osuus kasvanut Elenia Lämmön lämmöntuotannossa

Elenia Lämmön tuottama kaukolämpö tuotetaan pääasiassa uusiutuvilla, kotimaisilla biopolttoaineilla. Elenia Lämmön uusiutuvien polttoaineiden osuus viime vuonna oli 70 % kun vastaava luku Suomessa oli keskimäärin 36 %. Kasvua vuoden takaisesta oli 2 %. Samalla kaukolämmön asiakasmäärät kasvoivat.

Elenia Lämmön käyttämät polttoaineet ovat 70 % puupohjaisia kuten metsähaketta ja metsäteollisuuden sivutuotteita, turvetta 18 %, maakaasua 9 % ja öljyä 3 %. Myös tuotannon hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet vuosi vuodelta. Päästöt laskivat vuoden takaisesta 7,4 %, viidessä vuodessa hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet 30%

Kotimaisen polttoaineen osuus on 88 %. Biopolttoaineen hankinnassa kuljetusmatkat ovat lyhyitä, jolloin polttoainehankinta myös työllistää paikallisia toimittajia.

Kaukolämpö on edelleen vahvistanut asemaansa Suomen suosituimpana lämmitysmuotona uusissa rakennushankkeissa. Sama trendi on toteutunut myös Elenia Lämmön toiminta-alueilla, saimme paljon uusia asiakkaita vuonna 2017.

Lisätietoja:
Anne Piispanen, Tekninen johtaja, puh. 040 720 8064, anne.piispanen@elenia.fi
Tero Holappa, Asiakkuus- ja kehitysjohtaja, puh. 040 776 2097, tero.holappa@elenia.fi