Olet täällä

Valio-myrsky on aiheuttanut sähkönjakelun suurhäiriön

Valio-myrsky on illan aikana saanut Elenian verkkoalueella aikaan sähkönjakelun suurhäiriön. Sähköttömiä asiakkaita on Elenian verkkoalueella kymmeniätuhansia laajoilla alueilla Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Samaan aikaan myrsky jatkuu lähitunnit ja uusia sähkökatkoja tulee jatkuvasti lisää.

Yön aikana käyttökeskuksemme keskittyy rajaamaan sähköverkon vikaantumattomia osia eroon alueista, joilla kaatuneet puut ovat vaurioittaneet sähköverkkoa. Palautamme kauko-ohjauksella mahdollisuuksien mukaan sähkön verkon ehjiin osiin. Sähkökatkoja tulee kuitenkin koko ajan lisää ja myös vika-alueiden rajaus on juuri nyt osittain mahdotonta. Asentajia ei voi tällä hetkellä illan pimetessä lähettää maastoon täysimittaiseen viankorjaukseen sään vaarallisuuden vuoksi.

Tässä vaiheessa pyydämme kaikkia sähköttömiä asiakkaita varautumaan, että sähköt ovat todennäköisesti pois koko yön. Laajamittainen sähkövikojen korjaus pääsee vauhtiin, kun olosuhteet sen sallivat. Myrskytuuli jatkunee pitkälle yöhön ja siksi tehokas viankorjaus voidaan aloittaa tuulen tyyntyessä ja päivän valon palatessa.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta
Muiden yhtiöiden sähkökatkot http://sahko.hylly.org/#/nyt

Varoitus

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.