Olet täällä

Verkonkorjaus lähes valmiiksi sunnuntaina – vikakohteiden paikannus helikoptereilla jatkuu

Elenian sähköverkossa lähes kaikki vikakohteiden korjaukset valmistuvat tänään. Jatkamme vikapaikkojen paikannusta sunnuntaina kolmella helikopterilla, kahdella Keski-Suomessa ja yhdellä Pohjois-Pohjanmaalla.

Valio-myrsky murjoi Elenian alueella pahiten Keski-Suomea ja aiheutti laajimmin vika-alueita sähköverkkoon katkoen sähköjä. Erityisesti Keski-Suomessa saattaa vielä tulla esiin uusia vika-alueita ja korjaustyöt voivat jatkua huomiseen. Sitä mukaa kun asentajien työryhmiä on vapautunut ja vapautuu muilta alueilta, keskitämme lisää resursseja Keski-Suomeen. Työt ovat jatkuneet läpi yön. Päivänvalossa viankorjaus etenee tehokkaammin.

Päivän aikana selviää tuleeko keskijännitteisen runkoverkon vikakohteiden valmistuessa esiin lisää pienjänniteverkon vikoja. Esimerkiksi kesäasunnoilta tulee edelleen asiakkailta ilmoituksia sähköjen puuttumisesta.

ERITYISVAROITUS

Tietoomme on tullut muutama tilanne, joissa ihmiset ovat itse kaataneet puita sähköjohdolta. Puiden omatoiminen raivaus sähköverkosta on EHDOTTOMASTI KIELLETTY TURVALLISUUSSYISTÄ. Puista sähköverkossa on ilmoitettava vikapalveluumme 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalveluumme 020 690 911.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Muiden yhtiöiden sähkökatkot http://sahko.hylly.org/#/nyt