Vieno-myrskyn sähkökatkojen korjaus etenee – valtaosalle sähköt tiistain puolella

Vieno-myrskyn rajuista puhureista vielä joitakin puuskia pyörii navakkana tuulena Elenian verkkoalueella tiistaina illansuussa. Päätuulirintama on siirtynyt itäisestä Suomesta edelleen itään päin. Saamme tiistain aikana valtaosalle sähköttömistä asiakkaista sähköt.

Päivän aikana olemme palauttaneet sähköt reilusti yli kahdelle kolmasosalle asiakkaista, joilta Vienon kaatamat ja rikkomat puut katkoivat sähköt. Pahiten myrsky katkoi sähköjä Elenian verkossa Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Illan mittaan keskitämme asentajien työryhmiä näille alueille muualta sitä mukaa kun verkkovaurioita saadaan kuntoon.

Tuulen laannuttua olemme voineet jo tiistaina tehdä kahdella helikopterilla verkon vika-alueiden paikantamista. Yksi helikopteri on kartoittanut vikatilannetta Saarijärven alueella ja toinen Jämsän seudulla sekä Päijänteen saarialueilla. Joitakin vakaviakin verkkovaurioita Vienon kaatamat puut ovat aiheuttaneet. Helikopterilennoilla vikapaikkoja merkitään suoraan karttoihin, jotka vikapartiot saavat mobiilisti käyttöönsä suoraan maastoon.

Elenian käyttökeskus ohjaa työryhmiä kohteisiin ja huolehtii koko työn ajan yhteistyössä asentajien kanssa korjaustöiden sähköt- ja työturvallisuudesta. Maastossa työ etenee siten, että ensin korjataan keskijännitteisen runkoverkon vaurioita ja tämän jälkeen pienjänniteverkkoa. Näin sähköt saadaan tehokkaimmin palautettua mahdollisimman laajalti.

Huolenpitoa erityisryhmille pitkissä sähkökatkoissa

Haluamme varmistaa esimerkiksi terveydentilan tai ikääntymisen vuoksi erityistarpeita omaavien asiakkaidemme varautumisen ja tiedonsaannin sähkökatkoissa.

Tarjoamme ympäri vuorokauden palvelevan päivystyslinjan sekä kohdennettua tiedottamista sähkönjakelun laajoissa häiriötilanteissa. Palvelulupauksella tarjoamme ohjepaketin sähkökatkoihin varautumisessa, varautumisviestin ennen laajoja suurhäiriötilanteita ja erillisen puhelinlinjan sähkökatkotilanteesta kysymiseen.

Ilmoita, jos sinä tai läheisesi tarvitsette ohjeet pitkiin sähkökatkoihin varautumisessa ja opastavaa tietoa sähkökatkon aikana. Tutustu palvelulupaukseemme täällä ja liity mukaan täältä.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
 Näin varaudut sähkökatkoon
• Toimi näin sähkökatkon sattuessa

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.