Vienon viimeisetkin verkkoviat pian kuntoon

Vieno-myrskyn kaatamien ja repimien puiden aiheuttamia verkkovikoja korjattiin läpi yön, ja keskiviikkona aikaisesta aamusta sähköttä oli muutamia asiakkaita. Sähköverkon keskeytysvikojen korjausten jälkeen työryhmät hoitavat vielä muita verkon korjauskohteita sekä poistavat johdoille nojaavia ja kaatumassa olevia puita.

Sähköttömien asiakkaiden määrä saatiin puolenyön aikoihin alle 500 asiakkaaseen. Tiistai-illan ja keskiviikkoyön viankorjauksen painopistealueina ovat olleet Saarijärven, Laukaan, Jyväskylän, Jämsän ja Oriveden alueet. Korjauskohteissa on ollut ilmajohtoverkossa paikoin pylväitä poikki ja korjauksiin on tarvittu myös raskasta kalustoa, kuten kaivinkoneita. Jämsän Kaijansalon saarikohteen viankorjaukseen päästään keskiviikkona aamusta veneellä.

Kaikkiaan sähköjen palauttamiseen ja sähkökatkojen korjaukseen osallistui Eleniasta ja Elenian urakointikumppaneilta satoja ammattilaisia. Sähköjen palautusta johtaa Elenian käyttökeskus, joka yhdessä maastossa työtään tekevien asentajien ja metsureitten kanssa vastaa sähköjen kytkentätöiden turvallisuudesta.

Kiitämme asiakkaita kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä Vieno-myrskyn sähkökatkojen korjaustöiden aikana.

Huolenpitoa erityisryhmille pitkissä sähkökatkoissa

Haluamme varmistaa esimerkiksi terveydentilan tai ikääntymisen vuoksi erityistarpeita omaavien asiakkaidemme varautumisen ja tiedonsaannin sähkökatkoissa.

Tarjoamme ympäri vuorokauden palvelevan päivystyslinjan sekä kohdennettua tiedottamista sähkönjakelun laajoissa häiriötilanteissa. Palvelulupauksella tarjoamme ohjepaketin sähkökatkoihin varautumisessa, varautumisviestin ennen laajoja suurhäiriötilanteita ja erillisen puhelinlinjan sähkökatkotilanteesta kysymiseen.

Ilmoita, jos sinä tai läheisesi tarvitsette ohjeet pitkiin sähkökatkoihin varautumisessa ja opastavaa tietoa sähkökatkon aikana. Tutustu palvelulupaukseemme täällä ja liity mukaan täältä.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
 Näin varaudut sähkökatkoon
• Toimi näin sähkökatkon sattuessa

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.