Olet täällä

Viikonlopun sähkökatkojen korjaustyö loppusuoralla

Tavoitteena kaikille sähköt sunnuntain aikana
Lauantai-iltapäivällä alkaneet myrskyisät tuulet aiheuttivat Elenian verkkoalueella laajalti sähkökatkoja lauantaipäivän ja -illan sekä sunnuntain ajan. Pahiten kesämyrskyn puuskatuulet koettelivat Elenian verkkoalueella puustoa ja sähköverkkoa Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Päijät- ja Kanta-Hämeessä.

Sunnuntai-illan kuluessa myrskypuuskat ovat tyyntyneet Elenian verkkoalueella eikä uusia sähkökatkoja ole enää juurikaan tullut.

Elenian sähköverkossa on ollut lauantai-illasta lähtien yli 300 vianhoidon tehtävää. Vikojen korjaus on sujunut hyvin ja sähköjen palauttaminen edennyt ripeästi. Kaikissa vikakohteissa on korjaus käynnissä ja työt jatkuvat illan ja niin pitkälle yöhön kuin vikoja on jäljellä.

Kiitämme kaikkia sähkökatkon kokeneita kärsivällisyydestä ja pahoittelemme aiheutunutta harmia. Lisäksi kiitämme Elenian urakoitsijakumppaneita ja omaa väkeämme hyvästä yhteistyöstä.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911

  • Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
  • Maastossa saattaa olla tuulien riepottamia kaatumaisillaan olevia puita, joista on hyvä ilmoittaa vikapalveluumme 020 690 911.

Varoitus

  • Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
  • Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Hyvitykset ja korvaukset automaattisesti 6 kk kuluessa
Elenia maksaa myrskyn aiheuttamista sähkökatkoista asiakkaille lakisääteistä vakiokorvausta yli 12 tuntia kestäneistä katkoista. Lisäksi maksamme palvelulupauksemme mukaisesti Elenian oman hyvityksen yli 6 tunnin sähkökatkoista. Asiakkaat saavat korvaukset ja hyvitykset automaattisesti sähkölaskullaan 6 kuukauden kuluessa sähkökatkosta. Lisätietoa hyvityksistä ja vakiokorvauksista täältä.