Olet täällä

Viimeiset viat sähköverkossa korjauksessa – verkkoa uhkaavien puiden poisto jatkuu arkena

Sunnuntai-illan aikana on Elenian verkkoalueen viankorjaustyöryhmillä menossa viimeisten sähköverkon vikakohteiden korjaustyöt. Kuuden aikoihin sähköttä on muutamia satoja asiakkaita.

Kaksi helikopteria on jatkanut koko päivän Keski-Suomessa pahiten Valio-myrskyn vaurioista kärsineiden alueiden tarkastusta Viitasaarella ja Saarijärvellä. Tavoitteena on ollut kerätä tietoa myös sähköverkkoa uhkaavista puista, jotka voivat vaurioittaa sähköverkkoa uudelleen.

Tämän päivän korjauskohteissa on ollut paikkoja, joissa sähköverkkoa on vaurioitunut pahoin ja työ vie tunteja. Sähköpylväitä on ollut poikki, pylväiden poikkipuita eli orsia on hajonnut, sähköjohtoja on ollut maassa tai roikkumassa hyvin alhaalla ja lukuisia järeitä puuryppäitä on ollut sähköverkossa. Useissa kohteissa on tarvittu erilaista raskasta kalustoa, esimerkiksi raivaus- ja kaivurikalustoa.

Päivän aikana sitä mukaan kun vikakohteita on saatu eri puolilla verkkoaluetta kuntoon, on asentajien työryhmiä keskitetty yhä lisää Keski-Suomeen. Keski-Suomessa Viitasaari on ollut kaikkein haastavin alue, jossa kaatuneet puut saivat laajalti vahinkoa aikaan.

Runkoverkon viat on pääosin korjattu ja työ jatkuu pienjänniteverkon vikojen parissa. Asiakkailta tulee edelleen vika-ilmoituksia pienjänniteverkon vioista. Iltapäivällä on ollut myös sen verran tuulta, että Keski-Suomeen on tullut muutamia uusia sähkökatkoja. Valio-myrsky vaurioitti puustoa ja uusia puita on kaatunut katkoen sähköjä.  

Samaan aikaan viimeisten vikojen korjausten rinnalla on alkanut myös uhkaavien vikapaikkojen kuntoon laitto. Asiakkailta on tullut runsaasti ilmoituksia kaatuneista ja puolikaatuneista puista, jotka uhkaavat katkaista sähköt. Näitä urakoitsijakumppanimme hoitavat lähipäivinä ennaltaehkäistäksemme uusia sähkökatkoja.

Kiitämme lämpimästi asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä Valio-myrskyn sähkönjakelun suurhäiriön aikana. Lämmin kiitos myös urakoitsijakumppaneiden sadoille asentajille, jotka ovat painaneet pitkää päivää sähköjä palauttaen, samoin Elenian omalle väelle.    

VAROITUS

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalveluumme 020 690 911.