Olet täällä

Tietoa Eleniasta

Juuret paikallisissa energiayhtiöissä

Elenia aloitti toimintansa vuoden 2012 tammikuussa ostamalla Suomen sähköverkko- ja lämpöpalvelut Vattenfallilta. Juuremme ovat paikallisissa verkkoyhtiöissä: Lapuan Sähkö, Hämeen Sähkö, Revon Sähkö, Heinolan Energia, Keski-Suomen Valo ja Hämeenlinnan Energia.

Tänä päivänä Elenia-konserniin kuuluvat sähköverkkoyhtiö Elenia Oy, energia-alan asiakaspalveluun erikoistunut Elenia Palvelut Oy ja rahoitusyhtiö Elenia Finance Oyj. Konsernimme pääkonttori sijaitsee Tampereella. Elenia-konsernin liikevaihto oli 349,7 miljoonaa euroa vuonna 2018. 
Tutustu vuosikatsaukseemme.

Asiakasta lähellä, vastuullinen kumppani, yhdessä aikaansaaminen, rohkeus uudistua

Yhteiset arvot luovat perustan kaikelle tekemisellemme. Asiakas virittää meidät tavoittelemaan uusia tapoja palvella ja kehittää toimintaamme. Pidämme sen, minkä lupaamme. Rohkeus uudistua vie eteenpäin.  

Elenia Oy

Huolehdimme sähkönsiirrosta 430 000 asiakkaalle sadan kunnan alueella Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Maailman paras sähkönjakelun brändi
Elenia valittiin parhaaksi sähkönjakelun brändiksi lokakuussa 2017 maailmanlaajuisessa energia-alan CHARGE-bränditapahtumassa. Kiitämme asiakkaitamme ja elenialaisia. Haluamme kuunnella asiakkaitamme ja teemme työtä palvelun kehittämiseksi. Investointimme sähkönjakelun varmuuteen vuosina 2012-2019 ovat yli miljardi euroa. Samaan aikaan olemme kehittäneet digitaalisia ja puhelinpalveluamme. Tämä on merkinnyt paljon työtä kumppaneillemme, joille kuuluu myös kiitos tästä kansainvälisestä menestyksestä. Lisätietoja kilpailusta

Sujuvaa arkea. Haluamme asiakkaillemme sujuvaa arkea. Siksi työskentelemme tulevaisuuden ratkaisujen rakentajana. 2000-luvun myrskyt antoivat sysäyksen sähköverkon uudistamiseen. Vuonna 2009 siirryimme kokonaan maakaapelointiin.

Kehitys tuo turvaa .Olemme vuodesta 2009 lähtien hyvittäneet yli kuuden tunnin sähkökatkosta ainoana Suomessa.

Uudet ratkaisut ensimmäisenä. Julkistimme sähkökatkojen karttapalvelun ensimmäisenä Suomessa 2007. Ja alan ensimmäisenä tekstiviesti-palvelun sähkökatkoista 2008.  Halumme edistää energiatehokkuutta johti Euroopan ensimmäiseen tuntitasoiseen sähkön kulutusseurannan digipalveluun 2010.

Suunnitelma huomiselle. Katseemme on suunnattu vuoteen 2028, jolloin 75 % sähköverkostamme on maakaapeloituna Elenia Säävarmaksi. Rakennamme seuraavan sukupolven älykästä sähkönmittausta. Tulossa on sinulle lisää mahdollisuuksia vaikuttaa sähkönkäyttöösi.

 

Elenia Palvelut Oy

Olemme energia-alan palvelutuottaja, joka tarjoaa asiakaspalvelua sähköverkko-, kaukolämpö- ja maakaasu- sekä sähkönmyyntiliiketoimintaan. Asiakkaitamme ovat Elenia Oy, Elenia Lämpö Oy, Jyväskylän Energia Oy ja Tampereen Sähkölaitos Oy, Auris Kaasunjakelu Oy sekä Lahti Energia Oy.

Tärkeimpänä tavoitteenamme on onnistuneen asiakaskokemuksen luominen, jopa asiakkaan yllättäminen palvelullamme. Miellyttävän asiakaskokemuksen varmistamiseksi panostamme toimintamme laatuun ja tehokkuuteen. Palveluidemme kehittämisessä kuuntelemme asiakkaita ja otamme huomioon heidän palautteensa. Haluamme olla asiantuntevin ja osaavin palveluntuottaja energia-alalla. Me välitämme arkesi sujumisesta.

Elenia Lämpö Oy                                   

Elenia Oy on myynyt kaukolämpöliiketoimintansa 22.7.2019 SL Capital Infrastructure II SCSP:lle, DIF Infrastructure V Coöperatief U.A:lle ja LPPI Infrastructure Investments LP:lle.

Toimintatapamme ja syrjimättömyys

Toimintaamme ohjaavat toimintapolitiikat. Sähköverkonhaltijan toiminnalta edellytetään syrjimättömyyttä suhteessa asiakkaisiin ja sähkömarkkinaosapuoliin.

0