Asiakaslupaukset, osa 2: Asiakaslupauksena huolenpitoa erityisryhmille sähkökatkon sattuessa

Sähkökatkot häiritsevät ikävästi arkea, vaikka katkot ovatkin nykyään koko ajan lyhyempiä ja harvinaisempia. Sääennusteiden pohjalta isojen myrskyjen lähestyessä sähkökatkoihin varaudutaan ennakkoon, mutta osa sähköverkon vioista voi tulla yllättäen. Esimerkiksi ukkospuuskia ja salamointia on säätieteilijöiden haastavaa ennakoida. Yhtenä asiakaslupauksenaan Elenia tarjoaa erityisryhmille huolenpitoa sähkökatkojen varalle.

Huolenpitopalvelun taustalla on ajatus siitä, että osa asiakkaista voi tarvita terveydentilansa tai muun perusteen vuoksi erityistä palvelua ja tietoa siitä, kuinka toimia sähkökatkon sattuessa.

- Erityisryhmien huolenpito on palveluna vielä varsin uusi. Loimme sen asiakaslupaustemme kokonaisuuteen uudistaessamme lupauksiamme. Huolenpitopalvelustamme voivat hyötyä esimerkiksi ikäihmiset tai he, joiden on jostain syystä hankalampi ymmärtää sähköön liittyviä asioita ja varautua sähkökatkoihin, kertoo Elenian käyttöpäällikkö Heikki Paananen.

- Verkkoalueellamme viidessä maakunnassa on laajalti haja-asutusalueita, joilla asuu vanhempia ja ikääntyviä ihmisiä. Haluamme auttaa heitä, jotta elämä sujuu turvallisesti sähkökatkotilanteessa, mahdollisesti pitkässäkin sellaisessa. Autamme tiedolla, että he pystyvät ja osaavat toimia kotona.

Opastusta ja kohdennettua tiedottamista

Elenian asiakas voi ilmoittaa itsensä tai läheisensä mukaan huolenpitopalveluun Elenian verkkosivuilla.

Palveluun liittynyt asiakas saa muun muassa kattavan ohjepaketin sähkökatkoihin varautumisesta sekä numeron ympärivuorokautiseen puhelinpalveluun, joka on tarkoitettu nimenomaan huolenpitoa tarvitseville asiakkaille. Hän saa myös tekstiviestillä ennakkovaroituksen, jos Elenian verkkoalueelle on ennustettu myrskyn tai muiden sään ääri-ilmiöiden vuoksi laajoja häiriöitä sähköjakelussa.

- Jos asiakas ei käytä nettiä tai tekstiviestejä, olemme yhteydessä hänen kanssaan tarvittaessa puhelimitse. Asiakas voi soittaa meille tai me hänelle tilanteen mukaan. Kun tilanne on puolin ja toisin tiedossa, voimme parantaa asiakkaan turvallisuutta sähkökatkon poikkeustilanteessa, Paananen kertoo.

Tutustu Elenian kaikkiin asiakaslupauksiin täällä.