Laskut ja maksaminen

Sininen omakotitalo talvella

Helppoutta elämään – vaihda kätevään e-laskuun!

Nyt kannattaa vaihtaa e-laskuun! Arvomme kevään aikana kuukausittain kaikkien e-laskun käyttöönottavien sekä sitä jo käyttävien asiakkaidemme kesken kolme 100 € S-ryhmän lahjakorttia. Lisäksi toukokuussa arvomme pääpalkintona Sokos Hotels -hotelliyön Superior-huoneessa kahdelle (arvo 140 €). Pääpalkinto sisältää hotelliyön lisäksi 100 € ruokailun S-ryhmän ravintolassa. Arvonta on käynnissä 01.03.-31.05.2023 välisen ajan.

Olemme mukana edistämässä ilmastonmuutoksen torjuntaa ja kannustamme asiakkaitamme ottamaan käyttöön sähköisiä laskutustapoja. Kätevimmin hoidat jokapäiväisiä laskutusasioitasi Elenia Aina -palvelussa.

Parrakas nuori mies kuuntelee musiikkia korituolissa.

Ota käyttöön kätevä e-lasku!

Suosittelemme e-laskua sinulle, jolla on käytössä verkkopankkitunnukset. E-lasku on helppo ja turvallinen tapa maksaa laskuja. Tee e-laskusopimus oman pankkisi kanssa tai täytä lomake alla olevasta painikkeesta.
Tilaa e-lasku täältä

Kivra - uusi sähköinen laskutuspalvelu

Meillä on käytössä digipostipalvelu Kivra. Kivra on ilmainen palvelu, jolla voi vastaanottaa ja maksaa laskut turvallisena digipostina. Digiposti saapuu perille nopeasti, jolloin sinulle jää enemmän maksuaikaa.
Lue lisää Kivrasta
Elenialaisia työssä neuvotteluhuoneessa

Verkkolasku yritykselle

Yrityksen verkkolaskutuksen käyttöönotto edellyttää sopimusta verkkopalveluita tarjoavan operaattorin tai pankin kanssa. Ilmoita meille yrityksesi verkkolaskutiedot ja sovi ensimmäisen verkkolaskun lähetyksestä sähköpostitse laskutuspalvelut@elenia.fi
Lähetä sähköpostia
Nainen makaa lattialla tabletti kädessä

Laskut tallessa ja mahdollisuus eräpäivän siirtoon

Laskusi arkistoituvat palveluun selkeässä aikajärjestyksessä. Yksittäisten laskujen tarkastelu ja maksujen suunnittelu on helppoa, kun nähtävillä on laskujen maksutila ja tulossa olevat eräpäivät. Voit myös muuttaa laskutusosoitettasi. Erääntymättömälle laskulle voit tehdä eräpäivän siirron kätevästi suoraan palvelussa.
Kirjaudu Elenia Ainaan

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin siirtää laskuni eräpäivää?

Hae erääntymättömälle laskulle lisää maksuaikaa valitsemallasi tavalla

  1. Voit siirtää laskusi eräpäivää Elenia Aina -palvelussa tai täyttämällä oheisen lomakkeen. Muutospyyntö on tehtävä ennen Ropo Capitalin lähettämää maksukehotusta. Maksukehotus lähetetään maksamattomasta laskusta eräpäivän jälkeen, jos eräpäivää ei ole siirretty.
  2. Jos käytössäsi on e-lasku, tee muutos myös verkkopankissasi.
  3. Suoramaksun maksupäivää ei voi siirtää.
  4. Voit siirtää eräpäivää enintään 30 päivää alkuperäisestä eräpäivästä.
  5. Eräpäivän siirrosta emme peri korkoa.

Mistä sähkölaskuni muodostuu?

Paikallisena verkkoyhtiönäsi Elenia laskuttaa verkkopalvelusta. Verkkopalvelulasku muodostuu seuraavasti:

1. Verkkopalvelumaksu. Verkkopalvelumaksuilla Elenia huolehtii sähkön jakelusta, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, sähkön mittauksesta, asiakaspalvelusta sekä 24h -vikapäivystyksestä.

2. Sähkövero. Elenia laskuttaa sähköveron verkkopalvelumaksun yhteydessä ja tilittää sen täysimääräisenä valtiolle. Sähkövero sisältää myös huoltovarmuusmaksun, jolla katetaan varautumisesta ja häiriötilanteista valtiolle koituvia kustannuksia. Lue lisää sähköverosta .

3. Arvonlisävero. Arvonlisäveroa maksetaan sähkön jakelusta ja sähköverosta.

Voinko muuttaa laskutusväliä?

Laskutus tapahtuu 12 tai 6 kertaa vuodessa ja perustuu todelliseen kulutukseen. Voit muuttaa laskutusväliä Elenia Aina –palvelussa kohdassa Ota yhteyttä/Laskutustietojen muutos.

Voinko itse tarkastaa laskutustietojani ja maksutilannettani?

Elenia Aina –palvelussa kohdassa Laskutus voit selailla laskujasi ja tarkistaa maksutilanteen. Jos olet maksanut laskusi eräpäivän jälkeen, on laskusta saattanut jo lähteä maksumuistutus.

Laskuni on erääntynyt, miten toimin?

Jos et vielä ole saanut maksumuistutusta Ropo Capitalilta, maksa lasku pikimmiten alkuperäisen laskun maksutiedoilla. Korkolain mukainen viivästyskorko peritään seuraavalla laskulla.

Sain hyvityslaskun, mitä teen?

Saitko kirjeen Ropo Capitalilta, miten toimia?

Yhteistyökumppanimme Ropo Capital lähettää huomautuslaskun alkuperäisen eräpäivän jälkeen ja palvelee siihen liittyen. Jos sinulla on kysyttävää huomautuslaskusta, ole yhteydessä Ropo Capitaliin. Huomautuslaskun jälkeen maksumenettelyistä voi sopia ainoastaan heidän kanssaan. Yhteystiedot löydät Ropo Capitalin huomautuslaskulta. Voit myös hoitaa asiasi kätevästi suoraan Ropo Online -palvelun kautta.