Tutustu laskun sisältöön

Laskultasi näet laskutettavan ajanjakson sähkönkulutuksesi sekä verkkopalvelumaksun ja verojen osuudet. Tutustu esimerkkilaskuun ja laskun lukuohjeeseen.

Tältä näyttää verkkopalvelulaskusi

Esimerkkikuva uudistetun laskun ensimmäisestä sivusta.
Laskun ja asiakkaan tiedot (1)

Oman asiakkuutesi ja laskun tunnistukseen liittyvät tiedot ovat laskun yläosassa (1). Nämä tiedot nopeuttavat asiointiasi, jos olet yhteydessä asiakaspalveluun. Täältä löydät myös käyttöpaikan tiedot.

Laskun summaerittely (2)

Laskun summaerittelystä (2) näet selkeästi, mistä laskusi muodostuu.

Sähkövero muodostuu sähkön valmisteverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Sähkövero tilitetään täysimääräisenä valtiolle. Huoltovarmuusmaksulla valtio kattaa varautumisesta ja häiriötilanteista koituvia kustannuksia.

Arvonlisävero maksetaan verkkopalvelusta ja sähköverosta.

Veroton summa on Elenian verkkopalvelumaksu, jolla huolehdimme sähkönjakelusta, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, sähkön mittauksesta sekä asiakkaiden palvelusta.

Maksettavaa kertoo verkkopalvelumaksun ja verojen yhteissumman.

Maksutiedot (3)

Laskusi maksutiedot (3) löydät tuttuun tapaan laskun alareunasta. Helpottaaksesi laskun maksamista, voit myös tilata e-laskun, jolloin saat laskun suoraan verkkopankkiisi. E-laskun saat tilattua omasta verkkopankistasi tai Elenia Ainassa.

Sopimustiedot (4)

Täältä näet käyttöpaikan sekä sähköverkkosopimuksesi tiedot (4). Voit myös tarkistaa arvion sähkönkulutuksestasi vuositasolla.

Kulutus- ja hintaerittely (5)

Tästä näet laskusi ajanjakson sekä tarkemman erittelyn palveluista ja verojen osuudesta (5). Määrä kertoo toteutuneen kulutuksen kilowattitunteina kahden desimaalin tarkkuudella, ja yksikköhinta arvonlisäverollisen hinnan yhdelle kilowattitunnille kahden desimaalin tarkkuudella. Erittelystä näet myös valtiolle tilitettävän arvonlisäveron osuuden. Tarkemman tason kulutustietoa näet Elenia Aina -palvelusta.

Perusmaksu
Perusmaksu maksetaan kuukausittain riippumatta käytetyn sähkön määrästä. Perusmaksulla katetaan sähköverkkopalveluiden ylläpitämisen kustannukset.

Siirto eli verkkopalvelumaksu
Elenian verkkopalvelumaksu, jolla huolehdimme sähkönjakelusta, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, sähkön mittauksesta sekä asiakkaiden palvelusta.

Sähkövero muodostuu sähkön valmisteverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Sähkövero tilitetään täysimääräisenä valtiolle. Huoltovarmuusmaksulla valtio kattaa varautumisesta ja häiriötilanteista koituvia kustannuksia.

Laskuerittelysivulla veroton summa on verkkopalvelumaksun ja sähköveron yhteissumma ilman arvonlisäveroa.

Esimerkkikuva uudistetun laskun toisesta sivusta.