100-­joutsenta kuva­kilpailu

1-aikuiset-timo-vesterinen
100-­joutsenta kuva­kilpailu

BirdLife Suomen ja Elenian laulujoutsenkisaan osallistui yli 1000 kuvaa osana Suomi 100 -juhlintaa

BirdLife Suomen ja Elenian yhteiseen 100 joutsenta -kuvataidekilpailuun osallistui yli tuhat kuvaa Suomen kansallislinnusta laulujoutsenesta. Kisassa laulujoutsenen kuvallisen ilmaisun sai valita vapaasti piirtäen, maalaten, grafiikkana, akvarellina tai valokuvaten. Teimme kisan sadasta laulujoutsenkuvasta kortteja, joilla ilahduttaa ystäviä ja kavereita samalla onnitellen 100-vuotiasta Suomea.

Kisan voittajat

1. Aikuisten sarja Timo Vesterinen

1 Nuoret Antero Voutilainen

1. Nuorten sarja Antero Voutilainen

1 Lapset Sini Myyrä

1. Lasten sarja Sini Myyrä

2 Aikuiset Hannu Ahonen

2. Aikuisten sarja Hannu Ahonen

2 Nuoret Jessica van Leeuwen

2. Nuorten sarja Jessica van Leeuwen

2 Lapset Henri Gynther

2. Lasten sarja Henri Gynther

3 Aikuiset Yrjö Pirnes_0

3. Aikuisten sarja Yrjö Pirnes

3 Nuoret Vilma Karisto

3. Nuorten sarja Vilma Karisto

3 Lapset Olivia Karhumaa

3. Lasten sarja Olivia Karhumaa

Suojelu kansainvälinen menestystarina
Laulujoutsenpareja on Suomessa yli 10 000 keväästä syksyyn. 1950-luvun alussa pariskuntia oli jäljellä Lapin syrjäseuduilla muutamia. Kirjailija Yrjö Kokon 1950-luvun teokset herättivät suomalaiset kansallislinnun hätään. Laulujoutsenesta tuli luonnonsuojelun symboli, ja kansallislinnuksi se valittiin 1981. Laulujoutsenen suojelu on kansainvälisestikin huikea menestystarina peräänantamattomasta ympäristötyöstä.

Lentoturvaa joutsenille
Elenia on tehnyt laulujoutsenten suojelua yli kymmenen vuotta ja yhteistyössä BirdLife Suomen kanssa jo kuusi vuotta. Yhteistyö lintuharrastajien, paikallisten asukkaiden sekä BirdLife Suomen kanssa on nostanut lintupallojen määrän Elenian sähköverkossa yli 3000:een joutsenten pesimä- ja levähdyspaikoilla Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Jatkuvasti etenevä sähköverkon maakaapelointi tuo joutsenille lopullisen lentoturvan.