Energiansäästövinkit

Äiti työntää lapsia pyykkikorissa
Nuori nainen säätää talon älytoimintoja pieneltä seinänäytöltä

Energiansäästö on pieniä tekoja arjessa

Yhdessä voimme vaikuttaa sähkön riittävyyteen. Pienillä teoilla on iso merkitys energiankulutuksessa. Sammuta turhat valot, laske huonelämpötilaa asteella ja lyhennä suihkussa viettämääsi aikaa. Muutokset eivät tunnu isoilta eivätkä haittaa arkea, mutta niiden merkitys on suuri.

Seuraa omaa energiankulutustasi ja vähennä mahdollisuuksien mukaan sähkön käyttöä erityisesti huippukuormitustuntien aikaan eli ajankohtana, jolloin sähkönkulutus on suurinta. Tällaisia ajankohtia ovat arkipäivien aamujen ja iltapäivän tunnit varsinkin kylmänä vuodenaikana.

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja, joka tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä. Lue lisää täältä.

Pienienkin energiansäästötoimien merkitys moninkertaistuu, kun teemme ne yhdessä.

Lisää Astetta alemmas -kampanjasta

Seuraa sähkönkäyttöäsi Elenia Aina -palvelussa

Maksuttomassa Elenia Aina -palvelussa voit seurata vinkkien vaikutusta sähkönkäyttöösi. Palvelussa näet muun muassa sähkön kulutuksesi kuukauden, viikon tai jopa tunnin tarkkuudella ja voit asettaa hälytysrajan kulutuksellesi. Ota palvelu käyttöön jo tänään!