Energiansäästövinkit

Äiti työntää lapsia pyykkikorissa

Energiansäästövinkkien avulla saat tietoa miten pienentää kodin energiankäyttöä asumismukavuudesta tinkimättä. Energiatehokkuus on taloudellisesti järkevää ja samalla se keventää asumisen hiilijalanjälkeä.

Pyykit kuivumassa pihalla narulla.

Kuukauden vinkki - Pyykit kuivaksi ilmaisella energialla

Kuivata pyykit pihalla tai parvekkeella silloin kun sää sallii. Saat raikkaan tuoksun ja pyykit kuivuvat ilmaisella energialla. Pyykin koneellista kuivatusta kannattaa välttää, jos vain mahdollista, sillä kuivausrumpu vie paljon energiaa. Sisällä kuivausteline tai pyykkinarut ovat hyvä vaihtoehto.

Pese täysiä koneellisia, hyödynnä pikaohjelmia vain kevyesti likaantuneen pyykin pesussa. Noudata tekstiilivalmistajan suosituksia pesulämpötilasta. Varmista hyvä pyykkäystulos annostelemalla pesu- ja huuhteluaineita valmistajan ohjeen mukaisesti. Se on myös ympäristön kannalta tärkeää.

Kiinnittämällä huomiota energiankäyttöön voit helposti vähentää asumisesta ja liikkumisesta kertyviä kustannuksia. Omaa energiankäyttöäsi seuraat helposti ottamalla käyttöön maksuttoman Elenia Aina -palvelun.

Lisää vinkkejä arkeesi Motivan sivuilta

Seuraa sähkönkäyttöäsi Elenia Aina -palvelussa

Maksuttomassa Elenia Aina -palvelussa voit seurata vinkkien vaikutusta sähkönkäyttöösi. Palvelussa näet muun muassa sähkön kulutuksesi kuukauden, viikon tai jopa tunnin tarkkuudella ja voit asettaa hälytysrajan kulutuksellesi. Ota palvelu käyttöön jo tänään!