Oletko muutta­massa?

Nuori nainen ja mies istuvat lattialla muuttolaatikoiden vieress sylissään kannettava tietokone

Muutto Elenian verkkoalueella

Kun olet muuttamassa, ota yhteyttä sähkönmyyjään, jonka kanssa haluat tehdä sähkösopimuksen uuteen kotiisi. Kun olet tehnyt sähkösopimuksen, saamme sähkönmyyjältäsi tarvittavat tiedot verkkopalvelusopimuksen tekemiseksi. Sinun ei tarvitse ilmoittaa muutosta erikseen meille. Kun verkkopalvelusopimus on valmis, lähetämme sinulle vahvistuksen.

Voit vertailla sähkönmyyjien sopimuksia Energiaviraston tuottamalla sivustolla.

Sähköstä tulee kaksi erillistä laskua. Saat sähkönmyyjältäsi laskun sähkönmyynnin osuudesta ja meiltä verkkopalvelusta sekä sähköverosta. Huomioithan, että sähköt katkeavat, jos kohteessasi ei ole voimassa olevaa sähkönmyynti- ja verkkopalvelusopimusta.

Jos muutat pois Elenian verkkoalueelta, tee meille ilmoitus poismuutosta. Päätämme verkkopalvelusopimuksen ja lähetämme sinulle loppulaskun. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puh. 020 690 025 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@elenia.fi.

Muuttajan muistilista

 • Muuttoilmoitus
 • Ilmoita myös isännöitsijälle
 • Sähkösopimus
 • Kotivakuutus
 • Vanhan vuokrasopimuksen irtisanominen
 • Nettiliittymä
 • Muuttoavun ja -auton hankkiminen
 • Tarvittavat pakkausmateriaalit ja työkalut
 • Pakkaaminen
 • Loppusiivous
 • Muuttopäivän toimintasuunnitelma
 • Muuttopäivän ruokahuolto
 • Vanhan asunnon avainten luovutus
 • Onnistunut uusi alku uudessa kodissa

Kiinteistön myynti ja sähköliittymän siirto

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistökaupassa kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä. Tehtyäsi sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa voit ilmoittaa meille sähköliittymän siirrosta alla olevalla lomakkeella. Allekirjoita lomake sähköisesti verkkopankkitunnuksilla.

Vastauksia kysymyksiin

Olen muuttamassa, miten saan sähköt käyttööni?

Kun muutat, tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Sinun ei tarvitse ilmoittaa muutosta erikseen meille, sillä saamme sähkösopimukseltasi tarvittavat tiedot ja lähetämme sinulle verkkopalvelusopimuksen. Varmistamme samalla, että sähköt toimivat muuttopäivästäsi alkaen. Sähkösopimukset ovat osoitekohtaisia, joten sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa useampia sopimuksia eri osoitteissa. Voit vertailla sähkönmyyjien sopimuksia osoitteessa: www.sahkonhinta.fi

Sähköliittymän siirto kiinteistökaupassa
Voit ilmoittaa sähköliittymän siirrosta meille täyttämällä lomakkeen tästä.

Lomake allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Jos käytössäsi ei ole sähköpostiosoitetta tai verkkopankkitunnuksia, voit ilmoittaa sähköliittymän siirrosta meille puhelimitse 020 690 025.

Muista myös päättää sähkösopimuksesi, kun muutat pois. Sähkönmyyntisopimus ja verkkopalvelusopimus päättyvät vasta kun päätät ne itse tai uusi asiakas tekee osoitteeseen sopimuksensa. Pyydä joko sähkönmyyjääsi tai Eleniaa päättämään sopimuksesi, niin tiedot välittyvät myös toiselle yhtiölle. Sähköt katkeavat, mikäli kohteessa ei ole voimassaolevaa sähkönmyynti- ja verkkopalvelusopimusta.

Milloin muuttoilmoitus pitäisi tehdä ja miten teen sen?

Tee muuttoilmoitus viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää ottamalla yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyntiyhtiöön. Sähköverkkoyhtiönä Elenia ei voi ottaa vastaan muuttoilmoituksia. Sopimus sähkönmyyjän kanssa tulee aina tehdä ensin, jonka jälkeen sähkönmyyjäyhtiö ilmoittaa meille muutosta, ja teemme sen  pohjalta verkkosopimuksen.

Olen unohtanut ilmoittaa teille muutostani. Miten toimin?

Ota mahdollisemman pian yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyjään ja tee sähkönmyyntisopimus uuteen kotiisi. Samalla voit irtisanoa vanhan sopimuksesi. Sähkönmyyjäyhtiö ilmoittaa meille muutosta, me teemme sen pohjalta verkkosopimuksen ja lähetämme vahvistuksen sinulle. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä meihin.

 

Olen muuttanut pois asunnosta, mutta en ole saanut loppulaskua. Miten toimin?

Tarkista, että olet ilmoittanut poismuuttosi sähkönmyyntiyhtiölle. Näet kaikki verkkopalvelun laskusi myös Elenia Aina -palvelusta.

Mistä löydän sopivan sähkönmyyntiyhtiön?

Voit vertailla sähkönmyyjien hintoja ja tehdä samalla sähköisesti muuttoilmoituksen Energiaviraston sivustolla: http://www.sahkonhinta.fi/

Siirtyykö sähkön liittymissopimus automaattisesti kiinteistökaupan yhteydessä?

Sähkön liittymissopimus ei siirry automaattisesti kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle. Siirrosta tulee olla maininta kiinteistön luovutuskirjassa. Ilmoita sähköliittymän siirrosta muuttoilmoituksen yhteydessä.

Siirry tästä liittymänsiirtolomakkeelle.