Olet täällä

Laskutus

Saat meiltä Elenialta laskun sähkönsiirrosta ja sähkönmyyjältäsi laskun sähköenergiasta. Mittarilukemat ovat poistuneet laskulta. Lasku perustuu sähkön käyttöön, josta saamme tiedon tunneittain sähkömittarilta. Jos tuntitiedon saaminen viivästyyy, arvioimme sen. Kun puuttuva tieto saadaan, korjaamme arvion laskulle joko hyvityksenä tai lisäveloituksena.Voit seurata sähkönkäyttösi Elenia Aina -palvelussa.

Maksuehto

Maksuehto on 14 päivää. 

Laskutusrytmi

Jos sähkön vuosikäyttöarviosi on yli 5.000 kilowattituntia, saat laskun joka kuukausi. Jos vuosikäyttöarviosi on alle 5.000 kilowattituntia vuodessa, saat laskun joka toinen kuukausi seuraavasti: maaliskuussa tammi-helmikuun sähkönkäytöstä, toukokuussa maalis-huhtikuulta, heinäkuussa touko-kesäkuulta, syyskuussa heinä-elokuulta, marraskuussa syys-lokakuulta ja tammikuussa marras-joulukuun sähkönkäytöstä. Voit tarkistaa vuosikäyttöarviosi sähkölaskultasi.

Arviolaskutettavat kohteet laskutetaan 1.1.2017 alkaen kuukausittain, kun joka toinen kuukausi tapahtuva laskutus poistuu arviolaskutettavilta kohteilta. 

Tuntilaskutus

Sähkölasku perustuu sähkön tuntikäyttöön, josta saamme tiedon suoraan sähkömittarilta. Jos kulutustiedon saaminen viivästyy jonkun tunnin osalta, arvioimme sen. Kun tieto myöhemmin saadaan, korjaamme sen laskulle joko hyvityksenä tai lisäveloituksena.

Laskulla näkyy käyttämäsi sähkö kilowattitunteina. Mittarilukemat ovat poistuneet laskulta. Voit seurata sähkönkäyttösi Elenia Aina –palvelussa.

Laskutusvaihtoehdot

Voit valita kulutuslaskutuksen tai arviolaskutuksen.

Kulutuslaskutuksessa laskun suuruus määräytyy kuukausittain käytetyn sähkön mukaan.

Arviolaskutus perustuu sähkönkäyttösi vuosiennusteeseen, jolloin laskut ovat suuruudeltaan tasaisia läpi vuoden.  Vuoden 2017 alusta laskutus tapahtuu kuukausittain ja  tasauslaskutus tehdään neljä kertaa vuodessa: 31.3, 30.6, 30.9 ja 31.12.

Maksutavat

Valitse itsellesi sopiva maksutapa: e-lasku, suoramaksu, sähköpostilasku, paperilasku tai yrityksen verkkolasku. Suosittelemme e-laskua, joka on helpoin ja turvallisin tapa vastaanottaa laskuja. Voit myös tilata omalta pankiltasi tekstiviestipalvelun saapuneesta e-laskusta tai palvelun, joka maksaa laskun automaattisesti eräpäivänä.
Lue lisää e-laskusta

Suoramaksu sopii sinulle, jos käytössäsi ei ole verkkopankkia. Saat postitse ilmoituksen maksusta ennen eräpäivää, ja  pankkisi maksaa laskun tililtäsi eräpäivänä. Sovi suoramaksun tai e-laskun käyttöönotosta oman pankkisi kanssa.

Yrityksen verkkolaskutuksen käyttöönotto edellyttää sopimusta verkkopalveluita tarjoavan operaattorin tai pankin kanssa. Ilmoita meille yrityksesi verkkolaskutiedot ja sovi ensimmäisen verkkolaskun lähetyksestä sähköpostitse osoitteeseen laskutuspalvelut@elenia.fi

Hyvityslaskut ja eräpäivän siirto

Jos olet saanut hyvityslaskun , jonka summa on alle 50 euroa, siirrämme hyvityksen seuraavalle laskullesi . Summan ollessa suurempi, maksamme hyvityksen pankkitilillesi. Hyvitystilin voit ilmoittaa meille sähköisellä lomakkeella.

Jos haluat siirtää laskusi eräpäivää, ota yhteyttä ennen laskun eräpäivän umpeutumista oheisella lomakkeella.

Jos käytät e-laskua, tee muutos myös verkkopankissasi. Suoramaksun maksupäivää ei voi siirtää. Perimme alkuperäisen eräpäivän jälkeen maksetuista laskuista viivästyskoron.

Saitko kirjeen Intrum Justitialta?

Yhteistyökumppanimme Intrum Justitia lähettää huomautuslaskun alkuperäisen eräpäivän jälkeen ja palvelee asiakkaitamme siihen liittyen.  Maksa lasku pikimmiten Intrumilta saamallasi laskulla. Jos sinulla on kysyttävää Intrum Justitian lähettämästä laskusta, ole yhteydessä Intrumin Justitiaan puh. 09 2291 1844 (arkisin 7.30–20,  lauantaisin  9-16). Huomautuslaskun jälkeen maksumenettelyistä voi sopia ainoastaan Intrum Justitian kanssa.

Lisää tietoa laskutuksesta löydät kysymyksiä ja vastauksia -palstaltamme.

1