Olet täällä

Laskutus

Saat meiltä Elenialta laskun sähkönsiirrosta ja sähkönmyyjältäsi laskun sähköenergiasta. Lasku perustuu sähkön käyttöön, josta saamme tiedon tunneittain sähkömittarilta. Voit seurata sähkönkäyttösi Elenia Aina -palvelussa.

Maksuehto

Maksuehto on 14 päivää. 

Laskutusrytmi

Jos sähkön vuosikäyttöarviosi on yli 5.000 kilowattituntia, saat laskun joka kuukausi. Jos vuosikäyttöarviosi on alle 5.000 kilowattituntia vuodessa, saat laskun joka toinen kuukausi seuraavasti: maaliskuussa tammi-helmikuun sähkönkäytöstä, toukokuussa maalis-huhtikuulta, heinäkuussa touko-kesäkuulta, syyskuussa heinä-elokuulta, marraskuussa syys-lokakuulta ja tammikuussa marras-joulukuun sähkönkäytöstä. Voit tarkistaa vuosikäyttöarviosi sähkölaskultasi. Arviolaskutettavat kohteet laskutetaan kuukausittain.

Tuntilaskutus

Sähkölasku perustuu sähkön tuntikäyttöön, josta saamme tiedon suoraan sähkömittarilta. Jos kulutustiedon saaminen viivästyy jonkun tunnin osalta, arvioimme sen. Kun tieto myöhemmin saadaan, korjaamme sen laskulle joko hyvityksenä tai lisäveloituksena. Laskulla näkyy käyttämäsi sähkö kilowattitunteina. Mittarilukemat ovat poistuneet laskulta. Voit seurata sähkönkäyttösi Elenia Aina –palvelussa.

Laskutusvaihtoehdot

Lasku perustuu sähkön kulutukseen.

 • Kulutuslaskutuksessa laskun suuruus määräytyy kuukausittain käytetyn sähkön mukaan.
 • Arviolaskutus perustuu sähkönkäyttösi vuosiennusteeseen, jolloin laskut ovat suuruudeltaan tasaisia läpi vuoden.  Laskutus tapahtuu kuukausittain ja tasauslaskutus tehdään neljä kertaa vuodessa: 31.3, 30.6, 30.9 ja 31.12.

Maksutavat

Valitse itsellesi sopiva maksutapa: e-lasku, Kivra, suoramaksu, sähköpostilasku, paperilasku, Omaposti tai yrityksen verkkolasku.

 • E-lasku
  Suosittelemme e-laskua, joka on helpoin ja turvallisin tapa vastaanottaa laskuja. Voit myös tilata omalta pankiltasi tekstiviestipalvelun saapuneesta e-laskusta tai palvelun, joka maksaa laskun automaattisesti eräpäivänä. Lue lisää e-laskusta
 • Kivra
  Kivra  on laskutuspalvelu, jolla maksat ja arkistoit laskusi sähköisesti.  Kun otat Kivran käyttöösi, saat paperilaskun sijaan Elenian laskut automaattisesti sähköiseen postilaatikkoosi. Laskun maksu sujuu kännykällä tai tietokoneella maksutta missä päin maailmaa tahansa. Lue lisää Kivrasta
 • Suoramaksu
  Suoramaksu sopii Sinulle, jos käytössäsi ei ole verkkopankkia. Saat postitse ilmoituksen maksusta ennen eräpäivää, ja  pankkisi maksaa laskun tililtäsi eräpäivänä. Sovi suoramaksun tai e-laskun käyttöönotosta oman pankkisi kanssa.
 • Yrityksen verkkolaskutus
  Verkkolaskutuksen käyttöönotto edellyttää sopimusta verkkopalveluita tarjoavan operaattorin tai pankin kanssa. Ilmoita meille yrityksesi verkkolaskutiedot ja sovi ensimmäisen verkkolaskun lähetyksestä sähköpostitse osoitteeseen laskutuspalvelut@elenia.fi

Eräpäivän siirto ja hyvityslaskut

Voit siirtää laskusi eräpäivää ottamalla yhteyttä ennen laskun eräpäivän umpeutumista oheisella lomakkeella.

Jos käytössäsi on e-lasku, tee muutos myös verkkopankissasi. Suoramaksun maksupäivää ei voi siirtää. Perimme alkuperäisen eräpäivän jälkeen maksetuista laskuista viivästyskoron.

Jos olet saanut hyvityslaskun, jonka summa on alle 50 euroa, siirrämme hyvityksen seuraavalle laskullesi. Summan ollessa suurempi, maksamme hyvityksen pankkitilillesi. Hyvitystilin voit ilmoittaa meille sähköisellä lomakkeella.

Saitko kirjeen Ropo Capitalilta?

Yhteistyökumppanimme Ropo Capital lähettää huomautuslaskun alkuperäisen eräpäivän jälkeen ja palvelee siihen liittyen. Jos sinulla on kysyttävää huomautuslaskusta, ole yhteydessä Ropo Capitaliin.  Huomautuslaskun jälkeen maksumenettelyistä voi sopia ainoastaan heidän kanssaan. Yhteystiedot löydät Ropo Capitalin huomautuslaskulta.

Lisää tietoa laskutuksesta löydät kysymyksiä ja vastauksia -palstaltamme.

1