Olet täällä

Näin hankit sähköliittymän

Jotta saat sähköt kiinteistöösi tai rakennustyömaallesi, tarvitset sähköliittymän.

1. Valitse sähkösuunnittelija ja sähköurakoitsija

Sähkösuunnittelijasi määrittelee tehon tarpeesi sekä tarvittavan pääsulakekoon. Sähköurakoitsijasi hoitaa sähkötyöt tontilla ja kiinteistössäsi. Nämä kannattaa valita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tukesin hyväksymiä sähköurakoitsijoita: www.loydasahkomies.fi

2. Pyydä tarjous ja tee tilaus

Täyttämällä tiedot hintalaskuriin saat heti kätevästi hinnan ja toimitusajan vyöhykkeillä 1-3 sijaitsevalle sähköliittymälle aina 500 A asti sekä vyöhykkeellä 4 aina 100 A asti.  Samalla voit pyytää tarjouksen liittymästä.

Vyöhykkeiden ulkopuolisista liittymistä ja vyöhykkeiltä 1-3 yli 500 A liittymistä sekä vyöhykkeeltä 4 yli 100A liittymistä saat tarjouksen 10 työpäivän kuluessa tarjouspyynnön jättämisestä. Mikäli kohde vaatii lisäselvittelyjä, olemme sinuun yhteydessä ja sovimme kanssasi tarjouksen aikataulusta erikseen. Näin toimimme myös suurjänniteliittymien tarjouspyyntöjen yhteydessä.

3. Liittymän rakentaminen

Me hoidamme liittymän suunnittelun ja rakentamisen liittämiskohtaan asti. Maastosuunnittelija ottaa sinuun yhteyttä liittämiskohdan tarkentamiseksi. Oma sähköurakoitsijasi vastaa tontin osuuden sähkötöistä. Voit seurata sähköliittymäsi rakentamisen etenemistä Elenia Aina-palvelussa.

4. Tee sähkösopimus

Tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa vähintään kaksi viikkoa ennen mittarin asennuksen tilausta. Sen jälkeen saat meiltä sähkösopimuksesi pohjalta tehdyn verkkopalvelusopimuksen. Lisätietoja sähkönmyyjistä: www.sahkonhinta.fi    

5. Tilaa mittarin asennus ja sähköjen kytkentä

Huolehdi, että sähköurakoitsijasi tilaa mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän noin viikko ennen sähkön tarvetta. Sitä ennen on mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin oltava asennettuina, kaapeliojan peitettynä ja kaapelin kytkettynä mittauskeskukselle. Sähköurakoitsijasi tekee käyttöönottotarkastuksesta pöytäkirjan, jonka on oltava nähtävillä kohteessa.  Jos edellä mainituissa asioissa on puutteita eikä mittarin asennusta voida suorittaa, asiakkaalta veloitetaan turhasta käynnistä palvelukäyntimaksu voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Voit tilata liittymääsi tarvitsemasi määrän mittauksia. Jokainen mittauksen takainen sähkönkäyttäjä saa oman siirtolaskun ja voi valita sähkönmyyjän. Yli 63 A kohde mitataan epäsuoralla mittauksella ja sähköpääkeskus on varustettava koon mukaisilla virtamuuntajilla.

Elenian urakoitsija asentaa sähkömittarin ja kytkee liittymän verkkoon.  Tilauksen voi tehdä sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse.

   

Määräaikainen sähköliittymä työmaille ja tapahtumiin

Soveltuu tilapäiseen sähkönkäyttöön, esimerkiksi erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien sähköistämiseen sekä työmaiden sähköistämiseen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyydä tarjous. Jos olet tilannut lopullisen sähköliittymän, voit hyödyntää sitä myös rakennusaikaisesti.

Toimitusaika

Sähköliittymän toimitusaika riippuu verkon rakentamistoimenpiteistä ja lupamenettelyistä. On hyvä varautua 1-3 kuukauden toimitusaikaan. Erityistapauksissa toimitusaika voi olla pidempi.

Vastuut sähköliittymän hankinnassa

Asiakkaan vastuulla
• Sähkösuunnittelijan ja sähköurakoitsijan valinta
• Tarjouspyyntö ja liittymätilaus
• Sähkön myyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa

Asiakkaan sähköurakoitsijan vastuulla
• Liittymiskaapelin ja mittauskeskuksen hankinta sekä asennustyöt sovitusta liittämiskohdasta eteenpäin
• Mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän tilaus Elenialta

Elenian ja urakoitsijakumppaneiden vastuulla
• Liittymän suunnittelu ja rakentaminen liittämiskohtaan asti
• Mittarin asennus ja liittymän kytkentä sähköverkkoon        

0