Olet täällä

Näin hankit sähköliittymän

Jotta saat sähköt kiinteistöösi tai rakennustyömaallesi, tarvitset sähköliittymän.

1. Valitse sähkösuunnittelija ja sähköurakoitsija

Sähkösuunnittelija määrittelee tehon tarpeesi sekä tarvittavan pääsulakekoon. Sähköurakoitsija hoitaa sähkötyöt tontilla ja kiinteistössäsi. Nämä kannattaa valita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tukes:in hyväksymiä sähköurakoitsijoita: www.loydasahkomies.fi

2. Pyydä tarjous ja tee tilaus

Täyttämällä tiedot hintalaskuriin saat kätevästi hinnan ja toimitusajan sähköliittymälle. Yli 100 A tehopohjaisten liittymien hinnat näet liittymishinnastosta.

3. Liittymän rakentaminen

Me hoidamme liittymän suunnittelun ja rakentamisen liittämiskohtaan asti. Maastosuunnittelija ottaa sinuun yhteyttä liittämiskohdan tarkentamiseksi. Oma sähköurakoitsijasi vastaa tontin osuuden sähkötöistä.

4. Tee sähkösopimus

Tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa vähintään kaksi viikkoa ennen mittarin asennuksen tilausta. Sen jälkeen saat meiltä sähkösopimuksesi pohjalta tehdyn verkkopalvelusopimuksen. Lisätietoja sähkönmyyjistä: www.sahkonhinta.fi    

5. Tilaa mittarin asennus ja sähköjen kytkentä

Huolehdi, että sähköurakoitsijasi tilaa mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän noin viikko ennen sähkön tarvetta. Sitä ennen on mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin oltava asennettuina, kaapeliojan peitettynä ja kaapelin kytkettynä mittauskeskukselle. Sähköurakoitsijasi tekee käyttöönottotarkastuksesta pöytäkirjan, jonka on oltava nähtävillä kohteessa.

Voit tilata liittymääsi tarvitsemasi määrän mittauksia. Jokainen mittauksen takainen sähkönkäyttäjä saa oman siirtolaskun ja voi valita sähkönmyyjän. Yli 63 A kohde mitataan epäsuoralla mittauksella ja sähköpääkeskus on varustettava koon mukaisilla virtamuuntajilla.

Elenian urakoitsija asentaa sähkömittarin ja kytkee liittymän verkkoon. Veloitamme työstä palvelumaksun verkkopalveluhinnaston mukaisesti. Tilauksen voi tehdä sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse.

          

 

Tilapäissähkö työmaille ja tapahtumiin

Soveltuu tilapäiseen sähkönkäyttöön, esimerkiksi erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien sähköistämiseen sekä työmaiden sähköistämiseen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyydä tarjous. Jos olet tilannut lopullisen sähköliittymän, voit hyödyntää sitä myös rakennusaikaisesti.

Toimitusaika

Sähköliittymän toimitusaika riippuu verkon rakentamistoimenpiteistä ja lupamenettelyistä. On hyvä varautua 1-3 kuukauden toimitusaikaan. Erityistapauksissa toimitusaika voi olla pidempi.

Vastuut sähköliittymän hankinnassa

Asiakkaan vastuulla
• Sähkösuunnittelijan ja sähköurakoitsijan valinta
• Tarjouspyyntö ja liittymätilaus
• Sähkön myyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa

Asiakkaan sähköurakoitsijan vastuulla
• Liittymiskaapelin ja mittauskeskuksen hankinta sekä asennustyöt sovitusta liittämiskohdasta eteenpäin
• Mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän tilaus Elenialta

Elenian ja urakoitsijakumppaneiden vastuulla
• Liittymän suunnittelu ja rakentaminen liittämiskohtaan asti
• Mittarin asennus ja liittymän kytkentä sähköverkkoon        

Lue lisää Hyödyllistä tietoa rakentajalle (pdf)

Palvelulupauksemme

Lupaamme, että sähköliittymäsi kytkentä ja mittalaitteen asennus tehdään sovittuna ajankohtana. Korjaamme jälkemme ja jätämme siistin työmaan. Jos myöhästyminen johtuu meistä, hyvitämme mittalaitteen asennusmaksun. Hyvityspyyntö

0