Olet täällä

Palvelu sähkökatkon aikana

Käyttökeskuksemme valvoo sähköverkkoa ja palvelee ympäri vuorokauden. Keskijännitteinen runkoverkko toimii automaattisesti ja käyttökeskus näkee välittömästi, jos runkoverkkoon tulee vika. Pienjänniteverkon vioista saamme tiedon ensisijaisesti asiakkaiden ilmoitusten pohjalta. Häiriötilanteissa voimme tehdä yhteydenottoja sähkömittareihin vikakohteiden selvittämiseksi.     

Palvelua ympäri vuorokauden                                                                                                      

Tekstiviestipalvelu
Saat ilmoituksen tiedossamme olevasta sähkökatkosta kännykkääsi ja/tai sähköpostiisi. Tilaa maksuton tekstiviestipalvelu Elenia Aina-palvelussa. Tekstiviestit ovat käytössä vuorokauden kuluttua tilauksesta.

Vikailmoitus sähköisesti
Tee vikailmoitus Elenia Aina -palvelussa. Voit myös lähettää kuvan sähköverkkoa uhkaavasta viasta. Lue lisää

Soita 020 690 911
Nauhoite kertoo tiedossamme olevat sähkökatkot alueellasi. Puhelu siirtyy asiakaspalveluun,  jolloin voit kertoa viasta. Laajoissa sähkökatkoissa soita vain hätätapauksessa tai ilmoittaaksesi vian aiheuttajan, jotta vikapalvelu ei ruuhkaudu.

Hyvä muistaa

  • Sähkökatkoja korjattaessa sähköt voivat katketa ja palautua useasti; tämä on verkon korjaamisen turvallisuustekijä.
  • Älä avaa sähkökatkon aikana tarpeettomasti jääkaappia ja pakastinta.
  • Jos sähköt palauduttuaan käyttäytyvät oudosti, esim. valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, voi syynä olla nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Katkaise silloin sähköt pääkytkimestä varoen koskettamista pääkeskuksen metalliosiin. Soita vikapalveluumme 020 690 911. 

Sähkökatkokartalta tietoa reaaliajassa

Sähkökatkokarttamme näyttää Elenian verkkoalueen sähkönjakelun tilanteen ja palvelutason. Kartalla voit zoomata katsomaan oman paikkakuntasi tilanteen. Kartta on optimoitu käytettäväksi myös mobiilissa ja tableteissa.

Muiden yhtiöiden sähkökatkotilanteen näet tältä kartalta, jota ylläpitää Energiateollisuus ry.

1