250 000 älykästä sähkömittaria asennettu

Jo 250 000 uutta, älykästä sähkömittaria on asennettu! Uudistamme sähkönkulutuksen mittausta ja asennamme asiakkaillemme uudet, älykkäät sähkömittarit. Asiakkaamme saavat tietoa mittarinvaihdosta kirjeitse hyvissä ajoin ennakkoon. Mittarinvaihto on asiakkaille maksuton.

Jo yli 250 000 Elenian asiakkaalle on asennettu uusi älykäs sähkömittari. Vuosina 2021–2025 aikana toteuttava uudistus mahdollistaa asiakkaille uusia palveluita ja vahvistaa verkkopalveluiden roolia ilmastoteoissa.

Kanta-Hämeessä asennukset ovat alkaneet keväällä ja Päijät-Hämeessä asennukset alkavat vuonna 2025. Arviot asennusaikatauluista löydät täältä.

Ota uudet palvelut käyttöön

Uusi sähkömittari avaa sinulle pääsyn Elenian AinaLab-palveluun, jossa voit seurata kodin sähköjärjestelmän kuormituksen jakaantumista sekä tarkastella omaa sähkönkulutustasi. AinaLabista saatava lähes reaaliaikainen mittaustieto soveltuu esimerkiksi kulutustottumusten seurantaan tai sähkötöiden suunnittelun tueksi.

Uusissa sähkömittareissa on mahdollisuus myös kuormanohjaukseen, jonka voit ottaa käyttöön AinaLabissa. Kuormanohjauksen avulla uutta sähkömittaria voi ohjata ajastamaan sähkökäyttöisiä laitteita. Kuormanohjaus huomioi myös käytössä olevan siirtotuotteen sekä pörssisähkön spot-tuntihinnan. Sekä AinaLab että kuormanohjauspalvelu ovat maksuttomia.

Lisäksi uusissa sähkömittareissa on kotiautomaatioliitäntä eli HAN-portti, joka mahdollistaa sähkömittarin luennan omaan käyttöösi. Tätä uutta ominaisuutta voit hyödyntää oman palveluntarjoajasi avulla esimerkiksi kotiautomaation ohjaamisessa tai sähköautojen latauslaitteissa.

Ota uuden, älykkään sähkömittarisi mahdollistamat palvelut käyttöösi jo tänään.

Testattua teknologiaa

Uusien palveluiden kehittämisen mahdollistaa teknologia-alusta, jonka sähkömittari- ja järjestelmätoimittaja Aidon on luonut yhteistyössä Elenian kanssa. Aidonin kumppanina mukana on teleoperaattori Elisa, joka vastaa mittauslaitteistojen ja -järjestelmän välisistä IoT-tietoliikenneyhteyksistä. Sähkömittareiden asennuksen toteuttaa Elvera.

Elenia vaihtaa kaikkiaan 400 000 asiakkaansa sähkömittarit uusiin nykyisten mittareiden teknisten ominaisuuksien tullessa käyttöikänsä päähän. Noin 40 000 Elenian asiakkaalla on tätä uudemmat mittarit, jotka vaihdetaan myöhemmin.

Lue lisää mittausuudistuksestamme täältä.