AinaLab-palvelussa 100 000 asiakastamme voi nyt seurata sähkönkulutusta lähes reaaliajassa

Yli 100 000 asiakkaallamme on asennettu uusi älykäs sähkömittari, joka on avannut ovet uuteen AinaLab-palveluumme. Asiakkaat, joilla jo on uusi mittari, voivat nyt seurata sähkönkulutustaan viiden minuutin jaksoissa sekä vaihekohtaisesti. Uudistamme sähkönkulutuksen mittausta asentamalla noin 400 000 asiakkaallemme uuden, älykkään sähkömittarin. Asennukset jatkuvat vuoteen 2025 saakka. Kerro meille ajatuksesi palvelusta ja auta meitä kehitystyössä.

AinaLab on testauspalvelu, jossa asiakkaamme voivat testata uusiin älykkäisiin sähkömittareiden perustuvia palveluita. Asiakkaamme, joille on jo asennettu uusi sähkömittari, voivat AinaLab-palvelussamme seurata sähkönkulutustaan jopa viiden minuutin jaksoissa. AinaLabista saatava mittaustieto soveltuu esimerkiksi oman kulutustottumuksen seurantaan tai sähkötöiden suunnittelun tueksi.

Tavallisesti asiakkaat saavat eri sähkönkulutuksen seurantapalveluista kulutustietonsa näkyviin noin 1–3 vuorokauden viiveellä. Elenian AinaLab -palvelussa kulutustiedon viive on parhaimmillaan vain muutaman minuutin, yleensä korkeintaan tunnin mittainen.

Lähes reaaliaikaisen tiedon sähkönkulutuksesta mahdollistaa AinaLabissa käytetty raakadata, johon voi vaikuttaa esimerkiksi tietoliikenneyhteyksien mahdolliset häiriöt ja viiveet. Tämän vuoksi mittaustieto ei ole vertailukelpoista laskun tietojen kanssa.

Kodin sähköjärjestelmä jakaantuu usein kolmelle vaihejohtimelle. Sähkönkulutuksen reaaliaikaisuuden lisäksi AinaLabissa voi myös tarkastella vaihekohtaisen kulutusnäkymän avulla eri vaiheiden kuormitusta sekä tunnistaa kolmivaiheisia kuormia. Oman sähköasentajan avulla voi selvittää tarkemmin eri vaiheiden taakse kytkettyjä laitteistoja.

Kuka voi käyttää AinaLabia?

Palvelu on maksuton ja avoin kaikille Elenian asiakkaille. AinaLabiin kirjaudutaan Elenia Aina -tunnuksilla. Asiakkaamme, joille on jo mittausuudistuksessamme asennettu uusi sähkömittari, voivat seurata sähkönkulutustaan ja -tuotantoaan viiden minuutin jaksoissa sekä vaihekohtaisesti. Vanhempien sähkömittareiden tarkasteltavissa oleva mittaustieto on AinaLabissa tunnin jaksoon perustuvaa tuntisarjaa.

Kerro meille mielipiteesi

Kerro meille ajatuksiasi palveluidemme kehittämisestä. AinaLab-palvelussa voit antaa palautetta sen toiminnasta ja kertoa, mitä ominaisuuksia mittaustietopalveluun toivoisit. Vastaa palvelussa kyselyymme ja kerro meille, mitä ominaisuuksia mittaustietopalveluun toivot, ja mitkä nykyisin kulutustiedon yhteydessä esitetyt tiedot voi mielestäsi jättää pois. Kehitämme palveluamme saamamme palautteen perusteella.

Elenia Aina käytössä tuttuun tapaan

Elenia Aina on käytössäsi kuten ennenkin. Elenia Aina -palvelussa hoidat sähköasioitasi silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Elenia Ainassa voit muun muassa seurata sähkönkulutustasi, seurata laskujesi tilaa, päivittää laskutustietosi, tutustua aurinkosähkölaskuriin sekä AinaLabiin.

>> Lue lisää Elenia Aina -palvelusta
>> Kirjaudu Elenia Ainaan ja tutustu AinaLabiin
>> Lue lisää sähkönkulutuksen mittausuudistuksesta