Elenia ja vastuullisuus 2020 -raportti: Elenia edistää toimivaa ja kestävää yhteiskuntaa

Vastuullisuus ja vastuun kantamisen tärkeys kasvavat yhteiskunnassa jatkuvasti. Elenia tekee tässä työssä vahvan oman osuutensa. Visionamme on olla Vastuullisin energiapalveluiden ja -markkinoiden uudistaja. Sen eteen olemme tehneet töitä järjestelmällisesti ja pitkäjänteisesti. Eteenpäin meitä ohjaavat selkeät tavoitteemme ja niiden toteutus arjessa vastuullisuusohjelmamme mukaan.

”Vastuullisuusohjelmamme päämääränä on varmistaa digitaalisen yhteiskunnan arjen sujuvuutta sekä vahvistaa asiakkaidemme luottamusta meihin. Osa luottamuksen rakentamista ovat uudet asiakaslupauksemme, joita kehitämme ja uudistamme tarpeen mukaan vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden odotuksiin. Tehtävämme on myös edistää ilmastonmuutoksen torjuntaa sekä huolehtia henkilöstömme ja kumppaniemme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista”, toteaa Elenian toimitusjohtaja Tapani Liuhala.

Koronapandemia on alleviivannut arjen sujuvuuden tärkeyttä. Digitaalinen, automatisoitunut yhteiskunta on täysin riippuvainen luotettavasta sähkönsaannista. Siksi toimitusvarmuus ja säävarman verkon rakentaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä, ilman sähköä ei yhteiskunta toimi.

Elenia ja vastuullisuus 2020 -raportin kansikuva

Älykkäät, säävarmat verkkopalvelut digitaalisen arjen tarpeisiin

Sähköverkon uudistaminen vastaamaan pitkälle tulevaisuuden tarpeisiin on valtava, kahden vuosikymmenen urakka, johon olemme investoineet viimeisen vuosikymmenen aikana yli miljardi euroa. Muuttuviin sääolosuhteisiin sopeutumisen lisäksi edistämme ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Säästä riippuvaisen tuuli- ja aurinkosähkön tuotanto vaikuttaa sähköjärjestelmän tasapainoon. Uusiutuvan energian laajempaan hyödyntämiseen tarvitaan älykästä ja vahvaa sähköverkkoa.

”Roolimme on kehittää sähköverkkoa, joka mahdollistaa tehonsäädön, sähkönkulutuksen joustot sekä energian varastoinnin. Kehitämme ja testaamme näitä ratkaisuja ja palveluita parhaillaankin”, Liuhala sanoo.

Elenian järjestelmällinen työ vastuullisuuden kehittämisessä näkyy myös kansainvälisessä vertailussa. Elenian tulos infrastruktuurialan vastuullisuutta mittaavassa GRESB¬arvioinnissa, Global Real Estate Sustainability Benchmarkissa, oli vuonna 2020 jo kolmatta vuotta peräkkäin täydet viisi tähteä.

”Olemme pitkäjänteisesti mukana ratkomassa isoja haasteita. Käytännön teoilla, joista Elenia ja vastuullisuus 2020 -raporttimme kertoo, saamme yhdessä aikaan muutoksen”, Liuhala katsoo tulevaan.