Energiayhteisökäsikirja on nyt uudistettu

Energiayhteisöt tuovat mahdollisuuksia ilmastoratkaisuihin. Tapamme tuottaa ja käyttää energiaa ovat murroksessa, ja tavoitteena on torjua ilmastonmuutosta ja irtautua fossiilisista energialähteistä. Energiayhteisöistä on tulossa tärkeä osa energiajärjestelmäämme.

Julkaisimme ensimmäisen Energiayhteisökäsikirjan vuonna 2021 Elenian ja VTT:n asiantuntijoiden yhteistyönä. Nyt päivitimme Energiayhteisökäsikirjan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Käsikirja on ajankohtaisempi kuin koskaan!

Energiayhteisön voi perustaa kuka vain. Erilaisiin käyttötarkoituksiin ja -kohteisiin on olemassa erilaisia malleja ja ratkaisuja. Yhteisö jakaa siihen osallistuvien kesken sähkön tuotannon ja hankinnan hyötyjä. Samalla periaatteella energiayhteisö voi jakaa myös muita energiaresursseja.

Energiayhteisö voi hyödyntää esimerkiksi omaa aurinkosähkön tuotantoa, hankkia sähköä yhdessä tai vaikka ladata yhteiskäyttöisiä sähköautoja. Energiayhteisöt mahdollistavat uusia ekologisia ja vastuullisia valintoja sähkönkäyttäjille, joille ne eivät aiemmin ole olleet mahdollisia.

Energiayhteisöt ovat monelta osin vielä muotoutumassa, ja niihin liittyvien palvelujen ja mahdollisuuksien odotetaan kasvavan. Energiayhteisökäsikirja tarjoaa kattavasti tietoa erilaisista energiayhteisöistä sekä neuvoja ja vinkkejä energiayhteisön perustamiseen.

Tutustu Energiayhteisökäsikirjaan

Lue lisää energiayhteisöistä täältä