Katseet kinoksiin – huomioi sähköturvallisuus lumitöissä

Lumesta on saatu tänäkin talvena nauttia riittämiin, ja lumitöihin on päässyt usein. Huomioi lumitöissäkin turvallisuus, myös kinosten kasvaessa. Sähköverkon osien eteen tai päälle ei lunta saa kasata.

Lumia kolatessa tai auratessa kinokset kasvavat helposti korkeiksi, ja lumikasat voivat estää näkyvyyttä ja peittää alleen. Sähköverkon osat, kuten jakokaapit ja muuntamot, ovat yleinen näky taajamissa ja asuinalueilla. Erityisesti jakokaappeja on teiden ja katujen varsilla useita, ja ne ovat alttiina lumi- ja aurausvaurioille.

Jotta sähköt pysyvät päällä, on sähköverkon kaikkien osien oltava kunnossa. Jakokaapit ovat herkkiä vaurioitumaan jäädessään lumikasojen tai aura-autojen alle. Vaurioituessaan sähköverkon osiin liittyy aina myös sähköturvallisuusriski.

Sähköverkon osien päälle tai eteen lunta ei saa kasata. Huomioi myös, että asentajilla on aina oltava esteetön pääsy jakokaappeihin ja muuntamoihin.

Osuiko silmiisi vaurioitunut verkonosa? Soita heti 0800 100 100

Älä koskaan koske vaurioituneeseen jakokaappiin, muuntamoon tai muuhun vaurioituneeseen verkonosaan. Pysyttele turvallisen etäisyyden päässä vaurioituneesta jakokaapista tai muuntamosta. Vaurioituneet jakokaapit ja muuntajat voivat olla hengenvaarallisia.

Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ota välittömästi yhteyttä Elenian maksuttomaan vikapalveluun 0800 100 100. Vikapalvelumme palvelee ympäri vuorokauden.

Tehdään yhdessä vastuullisesti ja turvallisesti - myös lumitöitä.

Lue lisää sähköverkon turvallisuudesta täältä