Liisa-myrskyn puuskaiset tuulet katkovat sähköjä koko päivän

Tuulet voimistuivat myrskyisiksi Liisan-päivän aamuyöstä länsi- ja etelärannikoilta sisämaahan päin. Ensimmäisiä myrskypuuskien aiheuttamia sähkökatkoja alkoi tulla Elenian verkkoon Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa varhain aamusta. Myrskyisä sää jatkuu koko torstain ja aiheuttaa sähkökatkoja Elenian alueella pitkälle iltaan. Tuulirintaman kovin kaista osuu päivän mittaan riepottamaan Pirkanmaata ja Keski-Suomea sekä myös Hämettä.

Rajaamme sähköverkon vika-alueita ja palautamme sähköjä verkon vaurioitumattomiin osiin mahdollisimman laajalti. Asentajat tekevät maastossa verkon korjaustöitä tuulitilanteen niin salliessa työturvallisuudesta tinkimättä.

Ennakoimme sähköverkkoon vaurioita ja sähkökatkoja Elenian alueelle laajimmin Hämeeseen, Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen koko päivän ajan jatkuen iltaan ja edelleen yöhön. Myrskyistä tuulet painuvat illan mittaan kohti Itä-Suomea.

Myrskytuuli ja pimeä hidastaa sähköjen palauttamista

Asentajien työolosuhteiden vaarallisuus myrskyisän tuulen sekä valoisan ajan lyhyyden vuoksi voi hidastaa sähköjen palauttamista. Työtä vaikeuttaa entisestään yöstä alkava sään pakastuminen. Ajo-olosuhteet ovat pakastumisen vuoksi hankalat ja turvallisuus on otettava erityisesti huomioon maastossa liikkuessa.

Öiseen aikaan työ keskittyy sähköjen palauttamiseen verkon vikaantumattomiin osiin. Sähköt on palautettava ensin keskijännitteiseen runkoverkkoon, jotta sähkönsyöttö saadaan toimiaan pienjänniteverkon suuntaan. Pienjänniteverkon vikoja korjaamme, kun edeltävä verkko on sähköissä.

Puiden poisto sähköjohdoilta ehdottomasti ammattilaisten työtä

Turvallisuuden vuoksi sähköjohdoille kaatuneita puita voivat ehdottomasti poistaa vain ammattilaiset. Sähköverkolla olevia puita ei saa itse raivata. Tällaisissa tilanteissa on pysyttävä etäällä verkon puuvaurioista turvallisuuden vuoksi. Tee ilmoitus verkolta poistettavista puista vikapalvelunumeroomme 0800 100 100.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100

• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.