Myrskyrintaman puuskatuulet aiheuttavat tänään sähkökatkoja

Myrskyrintama on tiistain aikana kulkemassa yli Suomen. Päivän kuluessa rintamaan on muodostumassa myös ukkosia. Myrskylukemiin yltävät puuskatuulet vaurioittavat puustoa ja aiheuttavat sähkökatkoja myös Elenian verkkoalueella. Sähkökatkoja on aamusta alkaen tullut Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Sähkökatkoja on ennakoivissa päivän aikana lisää eri puolille Elenian sähköverkkoa. Myrskyrintama liikkuu kohti pohjoista tiistaipäivän kuluessa. Ukkosiin voi liittyä vaarallisen voimakkaita puuskia, rakeita ja ajoittain runsasta sadetta.

Sähköverkon vikojen korjaus etenee turvallisuus huomioiden

Korjaamme sähköverkon vikojen sähkökatkoja sitä mukaa kun sää- ja tuuliolosuhteet sallivat turvallisen työn maastossa.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.