Nyt uutta – testaa sähköauton latauslaskurilla sähköliittymäsi kapasiteetin riittävyys

Nyt voit helposti selvittää uuden palvelumme, sähköauton latauslaskurin, avulla riittääkö kotisi sähköliittymän kapasiteetti sähköauton lataukseen. Elenia Aina -palvelun käyttäjänä saat samoilla tunnuksilla käyttöösi sähköauton latauslaskurimme.

Ennen kuin hankit sähköauton latauslaitteen, selvitä riittääkö kotisi tai muun kiinteistösi sähköliittymän kapasiteetti sähköauton lataamiseen. Elenian uusi palvelu näyttää sähköliittymäsi vapaan kapasiteetin ja laskee puolestasi, minkä tehoiselle latauslaitteelle kapasiteettia riittää. Laskuri kertoo myös, mitä muutoksia mahdollisesti tarvitaan, jotta kapasiteetin saa riittämään latauslaitteelle.

Jos sähköliittymäsi kapasiteetti ei riitä sähköauton latauslaitteen tarvitsemaa tehoa varten, laskuri suosittelee avuksi kuormanhallintaa, eli lataustehon rajoittamista muun kulutuksen mukaan, tai sähköliittymän suurentamista.

Mitoitukseen vaikuttaa tarvittavan tehon määrä ja latauksen ajankohta. Kokeilemalla latauslaskurilla eri vaihtoehtoja, voit suunnitella todellista lataustehon tarvetta ja mahdollisia valintoja sähköliittymän sulakekoon suurentamisen ja kuormanhallinnan välillä.

Voit tulostaa sähköauton latauslaskurin tuloksen käytettäväksi latauslaitteen hankinnassa. Laskurin tiedot palvelevat myös sähköasentajaa tarvittavissa muutostöissä. Latauslaitteen asennus on aina sähköalan ammattilaisen työtä. Sähköasentaja varmistaa muun muassa laitteiston turvallisuuden.  

Sähköauton latauslaskuri on käytettävissä Elenia Aina -palvelussa, jonka käyttöönotto vaatii vahvan tunnistautumisen rekisteröitymisen yhteydessä. Jos olet jo Elenia Aina -palvelun käyttäjä, pääset laskuriin samalla käyttäjätunnuksella. Jos et ole vielä Elenia Aina -palvelun käyttäjä, voit Elenian asiakkaana rekisteröityä palvelun käyttäjäksi.

Latauslaskuri on käytettävissä kotitalouksille, joiden sähköliittymällä on vain yksi käyttöpaikka. Latauslaskuri ei vielä kata taloyhtiöitä. Taloyhtiössä asuvien kannattaa pyytää isännöitsijää selvittämään taloyhtiön sähköliittymän kapasiteetti.