Pieni rele – iso vaikutus! Hallitse sähkönkulutustasi kuormanohjauksen avulla

Joko sinulle on asennettu uusi älykäs sähkömittari? Uuden sähkömittarisi kuormanohjauksen avulla voit itse ajastaa kotisi ohjattavia sähkölaitteita käynnistymään haluamaasi aikaan. Elenian AinaLab-palvelussa käytettävän kuormanohjauksen avulla voit helposti hyödyntää sähkön edullisia tunteja ja hallita sähkönkäyttöäsi entistä tarkemmin.

Uudistamme sähkönkulutuksen mittausta ja vaihdamme lähes 400 000 asiakkaallemme uuden, älykkään sähkömittarin vuosina 2021–2025. Uuden sähkömittarisi kuormanohjauksen avulla voit hallita omaa sähkönkäyttöäsi ja -kulutustasi aiempaa tarkemmin. Kuormanohjauksen avulla voit ohjata sähkömittarisi ajastamaan sähkökäyttöisiä laitteitasi käynnistymään haluamaasi aikaan. Sähkönkulutuksen ohjaus sähkön edullisimpiin käyttötunteihin spot-sähkösopimuksen yhteydessä tuo säästöjä, tukee sähköjärjestelmän toimintaa sekä edistää sähköistä vihreää siirtymää.

Tutustu kuormanohjaukseen AinaLab-palvelussa

Uuden sähkömittarisi ohjausasetuksiin voit tutustua ja muuttaa niitä haluamallasi tavalla maksuttomassa AinaLab-palvelussa. AinaLabissa näet kotisi sähköjärjestelmän kuormituksen jakaantumisen sekä voit seurata sähkönkulutustasi lähes reaaliaikaisesti.

AinaLabin ohjausasetuksissa on oletuksena yö- ja päiväohjaus. Voit muuttaa ohjausasetukset kytkeytymään päälle joko haluamiisi aikoihin tai pörssisähkön halvimman spot-tuntihinnan perusteella. Halutessasi voit myös kytkeä ohjauksen kokonaan pois käytöstä.

AinaLab -palveluun kirjaudutaan maksuttomilla Elenia Aina -tunnuksilla. Samoilla tunnuksilla hoidat kätevästi myös päivittäisiä sähköasioitasi.

Varmista ohjaukset tarvittaessa oman sähköurakoitsijasi kanssa

Ohjaus on automaattisesti käytettävissä kaikilla asiakkaillamme, joille on jo asennettu mittausuudistuksessamme uusi älykäs sähkömittari. Lisäksi sähkömittarille on oltava kytkettynä ohjattavia sähkölaitteita, kuten lämminvesivaraaja tai lattialämmitys.

Jos mittarillesi ei ole aiemmin asetettu sähkölaitteiden ohjauksia tai haluat liittää mittarillesi uusia ohjauksia, tarvitset oman sähköurakoitsijan kytkemään ohjaukset käyttöön. Oman sähköurakoitsijasi kanssa voit myös selvittää sähkömittarisi ohjauksiin jo kytketyt laitteet. Kuormanohjaus ei vaikuta verkkopalvelutuotteeseen tai hinnoitteluun.

Hallitse sähkönkulutustasi entistä tarkemmin ja tutustu kuormanohjaukseen AinaLab -palvelussa!

Lue lisää kuormanohjauksesta

Lue lisää mittausuudistuksesta