Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa torstaipäivän puuskatuulet ovat hidastaneet sähkökatkojen korjausta

Torstaina uudelleen voimistunut tuuli on paikoin puuskissa ollut kovaa. Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa puuskatuulet ovat hidastaneet sähköverkon vikojen korjausta. Pylvästyöskentely on paikoin jouduttu keskeyttämään voimistuneiden tuulien myötä, koska emme tingi asentajien työturvallisuudesta. Normaalisti navakanpuoleinen tuuli ei juurikaan vikoja aiheuttaisi, mutta nyt kun puusto on metsissä vaurioitunut, on myös yksittäisiä uusia vikoja päivän aikana tullut.

Sähkökatkojen korjauksessa keskityimme aamupäivällä keskijännitteisen runkoverkon vika-alueiden rajaamiseen ja vikojen korjaukseen. Näin on nopeimmin saatu asiakkaillemme sähköjä takaisin päälle ja on voitu siirtyä pienjänniteverkon korjaukseen.

Päivän aikana asiakkailta on tullut vikailmoituksia pienjänniteverkon vioista, joita on korjattu Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Ennakoimme, että lähes kaikki asiakkaamme saavat sähköt päälle tänään torstaina.

Samassa yhteydessä verkkovikojen korjauksen kanssa on sähköjohdoilta ja niiden läheisyydestä poistettu sähköverkkoa uhkaavia, kaatumassa olevia puita.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.

Sähkölinjalle kaatuneita puita
Kuva: Arttu Rasi, Omexom.