Sähkökatkojen korjaustyö loppusuoralla

Maanantaiaamuna alkaneet myrskytuulet aiheuttivat Elenian verkkoalueella laajalti sähkökatkoja päivän ja illan sekä yön aikana. Myrskyn kaatamat puut vaurioittivat Elenian sähköverkkoa pahiten Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Pirkanmaan pohjoisosissa.

Sähköverkon korjaustyöt pääsivät täyteen vauhtiin tänään aamulla ja vikojen korjaus on sujunut hyvin ja sähköjen palauttaminen edennyt ripeästi. Kaikissa vikakohteissa on korjaus käynnissä ja työt jatkuvat niin pitkälle kuin vikoja on jäljellä. Tavoitteemme on saada tiistai-iltaan mennessä kaikille asiakkaillemme sähköt päälle.

Samalla työ jatkuu metsästä taipuvien sähköverkkoa uhkaavien puiden poistolla. Olemme saaneet asiakkailtamme runsaasti tietoja uhkaavista puista ja vikapaikoista varsinkin tiistain aikana. Pienjänniteverkon yksittäisistä vioista voi tulla lähipäivinä uusia ilmoituksia asiakkailta heidän mennessä vapaa-ajan asunnoille tarkistamaan tilannetta.

Kiitämme kaikkia sähkökatkon kokeneita asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja pahoittelemme aiheutunutta harmia. Lisäksi kiitämme Elenian urakoitsijakumppaneita ja omaa väkeämme keskeytyksettömästä työstä asiakkaidemme sähköjen palautuksen eteen.

Varoitus
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.

Kiitos kuvasta Janne Kirvesmäki, TLT-Connection Oy