Sähkökatkojen korjaustyöt maastossa etenevät – sähköverkko kuntoon tiistain aikana

Syysmyrskyn katkomia sähköjä palautettiin päälle koko yö ja yhteensä 10 000 asiakastamme ovat saaneet sähköt takaisin aamuun mennessä. Verkon vauriot ja sähkökatkot on tavoitteena saada kuntoon tiistain aikana.

Myrskypuuskien kaatamat ja repimät puut vaurioittivat sähköverkkoa koko eilisen maanantain ja edelleen myös yön aikana. Vika-alueita Elenian sähköverkkoon tuli yli 300. Pahin tuuliaika oli eilen iltapäivällä ja alkuillasta, jolloin tuuli riepotti erityisesti koko Pohjanmaata ja Keski-Suomea sekä Pirkanmaan pohjoisosia. Matalapaineen rintaman puuskaiset tuulet laantuivat aamuun mennessä.

Yön aikana käyttökeskus rajasi vika-alueita palauttaen sähköjä sähköverkon vaurioitumattomiin osiin. Tänään teemme viankorjauksen tukena lentotarkastuksia neljällä helikopterilla. Lennoilla tarkastetaan alueita:
• Pirkanmaalla Ylöjärveltä Kuruun ja Mänttä-Vilppulaan
• Keski-Suomessa Saarijärveltä Väätäiskylään, Muurameen sekä Pihtiputaalla
• Pohjois-Pohjanmaalla Nivalasta Kärsämäelle ja Vihantiin sekä muualle Pohjois-Pohjanmaalle tarpeen mukaan

Myrskytuulen riepotettua puustoa on mahdollista, että vaurioituneita ja kallellaan olevia puita saattaa rysähtää kumoon verkolle katkoen sähkön. Sähköverkkoa uhkaavista puista kannattaa soittaa vikapalveluumme 0800 100 100.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100
• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.