Sähköverkon vikojen korjaus täydessä vauhdissa

Varpu-myrskyn aiheuttamien sähkökatkojen korjaus etenee. Viankorjauskeli on hyvä, vaikka tuuli onkin edelleen välillä navakkaa. Varhaisesta aamusta aamupäivään jatkuneet myrskypuuskat kaatoivat puita katkoen sähköjä eri puolilla Elenian verkkoaluetta.

Myrskypuuskat tyyntyivät aamupäivän aikana, minkä jälkeen verkkovaurioiden korjaus on nyt iltapäivästä iltaa kohden täydessä vauhdissa. Vianhoidon tehtäviä on kertynyt Elenian verkossa 220 kohdetta, ja asiakkailta tulee edelleen uusia ilmoituksia vaurioituneista verkkokohteista.

Myrskyn vuoksi enimmillään oli 13 300 Elenian asiakasta ilman sähköjä. Valtaosalle sähköt on saatu palautettua ohjaamalla käyttökeskuksesta sähköjä päälle verkon vikaantumattomiin osiin. Koko Suomessa sähköttä oli pahimmillaan 30 000 asiakasta.

Puuskat myrskyssä olivat rajuimmillaan erittäin kovia maa-alueen tuulennopeuksina. Pirkkalan lentoasemalla mitattiin puuskissa jopa 30 metriä sekunnissa ja Päijänteeltä 27 metriä sekunnissa. Päijänteen rannoilta raportoitu myös pahoja sähköverkkovaurioita, kun alueella on todennäköisesti liikkunut trombi. Lisäksi poikkeuksellinen öinen syysukkonen aiheutti maastosta saatujen tietojen mukaan pahaa jälkeä kaataen paikoin kymmeniä puita ja katkoen sähköpylväitä Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Valtaosalle asiakkaista saadaan sähköt tänään. Pahiten tuhoutuneiden verkonosien korjaus jatkuu huomiseen.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.