Testaa nyt aurinkosähkölaskurilla jo suunnitteluvaiheessa sinulle sopivimmat aurinkopaneelit

Oletko pohtinut aurinkopaneelien hankkimista kotiisi? Nyt voit kätevästi arvioida uuden palvelumme, aurinkosähkölaskurin, avulla, millaisia hyötyjä aurinkopaneelit sinulle voivat tuoda. Elenia Aina -palvelun käyttäjänä saat samoilla tunnuksilla käyttöösi aurinkosähkölaskurimme.

Suunnitellessasi aurinkopaneelien hankintaa voit nyt arvioida Elenian aurinkosähkölaskurilla sähkön tuotantomäärää kohteessasi ja verrata sitä sähkön tarpeeseesi. Laskuria apuna käyttäen voit mitoittaa sopivan aurinkosähköjärjestelmän tehon kotisi tai muun kiinteistösi sähkönkäyttöön suhteutettuna.

Laskurilla voit myös tarkastella aurinkosähkön tuotannon vaikutusta sähkölaskuusi sekä paljonko ilmastopäästösi vähenevät.

Lisäksi laskurin avulla selviää, edellyttääkö suunnitellun aurinkosähkölaitteiston verkkoon liittäminen Elenialta muutoksia sähköverkkoon vai onko laitteisto heti kytkettävissä. Näin saa tietoa hankinnan aikatauluttamista varten.

Aurinkosähkölaskuri toimii kohteissa, joissa ei vielä ole aurinkopaneeleja. Sitä ei voi käyttää kohteissa, joissa on jo aurinkosähkötuotantoa.

Aurinkosähkölaskuri käyttöösi Elenia Aina -palvelussa

Voit käyttää aurinkosähkölaskuria omaan sähkönkäyttöpaikkaasi liittyen. Voit tehdä arvion joko tuotantojärjestelmän koon mukaan tai arvioida sopivaa järjestelmää suhteutettuna kulutukseesi.

Täydennä laskuriin tiedot paneelien ilmansuunnasta, arvioi niiden asennuskulma ja lisää aurinkosähköjärjestelmäsi haluttu tuotantoteho. Laskuri antaa sinulle taustatietoa aurinkopaneelien hankinnan suunnitteluun.

Aurinkosähkölaskuri on käytettävissä vain Elenian asiakkaille, sillä se perustuu Elenian mittaamaan asiakkaan sähkönkulutuksen mittaustietoon. Elenia on kehittänyt aurinkosähkölaskurin yhteistyössä Akamon Innovations Oy:n kanssa. Laskuri hyödyntää EU:n yhteistä tietokantaa, paljonko aurinkotuotantoa on maantieteellisesti eri puolilla Eurooppaa mahdollista hyödyntää. 

Aurinkosähkölaskuri on käytettävissä Elenia Aina -palvelussa, johon voit rekisteröityä turvallisesti vahvalla tunnistautumisella. Jos olet jo Elenia Aina -palvelun käyttäjä, pääset laskuriin täällä.

Jos et ole vielä ole ottanut Elenia Aina -palvelua käyttöön, voit Elenian asiakkaana rekisteröityä palvelun käyttäjäksi täällä.

Tutustu tarkemmin aurinkosähköön ja sähkön pientuotantoon täällä.