Ukkonen ja tuulet iskevät eteläiseen Suomeen, erityisesti Pirkanmaalle

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen ukkospuuskista erityisesti Pirkanmaalle. Varaudumme ukkosen aiheuttamiin sähkökatkoihin.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen ukkospuuskista Elenian verkkoalueella erityisesti Pirkanmaalle. Varaudumme ukkosen aiheuttamiin sähkökatkoihin tälle illalle sekä sähköverkon korjaustöihin maanantain ja tiistain vastaiselle yölle. Koska ennuste on annettu lähellä ukkosen ajankohtaa, on riski sähkökatkoihin todennäköinen.

Ukkonen voi aiheuttaa sähköverkkoon vikoja myös Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa, mutta vaikutusten odotetaan olevan Pirkanmaata vähäisempiä. Matalapaine aiheuttaa kohtuullista tuulta koko Etelä-Suomessa, mikä myös voi aiheuttaa sähkökatkoja.

Tarvittaessa korjaamme verkkovaurioita ja palautamme sähköjä päälle läpi yön.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä niitä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, ja esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa katkaise sähkö pääkytkimestä ja ota yhteys Elenian vikapalveluun 0800 100 100. Vikapalvelu on maksuton ja päivystää ympäri vuorokauden.