Valmius ukkospuuskien sähkökatkojen korjaukseen päällä jatkuvasti

Sääennusteiden mukaan olosuhteet ovat edelleen otolliset vahinkoa aiheuttaville ukkosille, joskin hyvin rajujen ukkosrintamien muodostumisen todennäköisyys on laskenut. Vahinkoa aiheuttavien ukkosten ja tuulten ajoitus on nyt siirtynyt pääosin tiistaille. Ukkosia kehittyy Suomen eteläpuolella Baltiassa pohjoiseen liikkuvan kylmän rintaman etupuolella. Ukkoset saapuvat Suomen eteläosaan todennäköisimmin varhain tiistaina.

Elenian verkkoalueella ukkosten puuskaiset tuulet voivat aiheuttaa vaurioita sähköverkolle ja katkoa sähköjä tiistaiaamusta päivän mittaan iltaa kohti. Ukkoset tuulineen liikkuvat pohjoista kohti tiistaipäivän kuluessa. Sääennusteiden mukaan ukkosiin voi liittyä vaarallisen voimakkaita puuskia, rakeita ja ajoittain runsasta sadetta. Viime päivinä ennakoitu kova rajuilma ei kuitenkaan ole tulossa Suomeen.

Jatkuva valmius vikojen korjaukseen päällä

Elenialla on jatkuva valmius sähköverkon vaurioiden korjaukseen tilanteen niin vaatiessa. Tiistaisen säärintamana edetessä mahdollisia sähkökatkoja korjataan sitä mukaa kun sää- ja tuuliolosuhteet sallivat turvallisen työn maastossa.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.