Yön myrskypuuskien vaurioiden korjaus sähköverkossa etenee

Sähköverkon korjaustyöt jatkuvat Suomen poikki lännestä itään yön aikana edenneen myrskyrintaman jäljiltä. Pahimmillaan puuskissa tuulennopeudet nousivat yli 30 metriin sekunnissa aiheuttaen puustoon ja sähköverkkoon runsaasti vaurioita.

Viime yönä sähkökatkojen korjauksessa keskityttiin runkoverkon vika-alueiden rajaamiseen automaatiolla ja maastokytkennöillä sähköjen palauttamiseksi mahdollisimman monelle asiakkaallemme. Pahimmin vaurioituneilla alueilla sähköjen palautusta on hidastanut lukuisat vikakohteet.

Päivän valjettua saadaan asentajatyöryhmiltä tietoa sähköverkon vaurioista. Todennäköisesti maastossa tulee vastaan haastaviakin korjauskohteita ja siksi arvioidut sähkönpalautusajat voivat elää. On ennakoitavissa, että pahimmin vaurioituneissa kohteissa tarvitaan erikoiskalustoa esimerkiksi pylväiden pystytykseen. Runkoverkon korjaustyöt tulevat jatkumaan tauotta.

Asiakkailtamme tulee nyt aamusta ilmoituksia pienjänniteverkon vioista. Pienjänniteverkkoa päästää korjaamaan, kun sinne sähköä syöttävän runkoverkon korjaustyöt on saatu suoritettua. Ennakoimme, että osa pienjänniteverkon korjauksista voi mennä perjantaihin.

Torstaina iltapäivänä puuskatuulet voimistuvat koviksi laajalti Etelä-Suomessa. Normaalisti tämä ei juurikaan vikoja aiheuttaisi, mutta nyt kun puusto on metsissä vaurioitunut, yksittäisiä uusia vikoja on odotettavissa tuulisille alueille. Lisäksi kovat tuulet voivat hetkellisesti estää viankorjauksen turvallisen suorittamisen ja siten hidastaa sähköjen palautusta.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.